ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα στην αγορά μετά τις γιορτές

ερευνα-στην-αγορά-μετά-τις-γιορτές-478217

Στήριγμα και ελπίδα για ανάκαμψη ψάχνουν να βρουν στις γιορτές των Χριστουγέννων οι έμποροι του Βόλου, ενώ την ίδια στιγμή τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η μέγγενη της οικονομικής κρίσης συνεχώς κλείνει. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα οι καταστηματάρχες «ντύνουν» εορταστικά τις βιτρίνες τους και κάνουν προσφορές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Έτοιμη είναι η εμπορική αγορά για την εορταστική περίοδο με τους καταστηματάρχες να περιμένουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν οικονομικές ανάσες από τη δύσκολη χρονιά που ολοκληρώνεται σε ένα μήνα περίπου.

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος και αυτή που έρχεται ενδεχομένως να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλέκος Μαγαλιός και προσθέτει πως «περιμένουμε όλοι πώς και πώς να αρχίσουν οι γιορτές, να βγει ο κόσμος στην αγορά και να πουλήσουμε και εμείς. Δυστυχώς πια πολλές μέρες σε πάρα πολλά μαγαζιά οι τζίροι είναι μηδενικοί».

Εν τω μεταξύ μετά τις γιορτές ο Σύλλογος πήρε απόφαση να πραγματοποιήσει έρευνα τόσο για την αγοραστική κίνηση την περίοδο των εορτών, όσο και για ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο, σε δείγμα 120 περίπου καταστημάτων.

«Τρομάξαμε να την κάνουμε πιο πριν» ήταν η απάντηση του προέδρου όταν ρωτήθηκε για την έρευνα. «Είπαμε να περάσουν και οι γιορτές γιατί διαφορετικά φοβηθήκαμε ότι τα αποτελέσματα δεν θα ήταν απλά απογοητευτικά αλλά αποκαρδιωτικά. Ελπίζω να διαψευστούμε», τονίζει ο κ. Μαγαλιός.

Πάντως οι έμποροι στο πλαίσιο των γιορτών προχωρούν σε διάφορες δελεαστικές προσφορές ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν τους μειωμένους τζίρους τους.

Από 16 Δεκεμβρίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων ξεκινάει από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα την περίοδο των Χριστουγέννων η αγορά θα είναι ανοικτή την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Δεκεμβρίου από τις 9:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι και από τις 10:00 έως τις 20:00 το απόγευμα αντίστοιχα.

Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η αγορά θα είναι ανοικτή από τις 9:00-14:00 και από τις 17:00 – 21:00, όπως είναι το κανονικό ωράριο λειτουργίας της αγοράς, ενώ τις παραμονές των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9:00 έως και 20:00 το απόγευμα με συνεχόμενο ωράριο.

Να σημειωθεί εδώ ότι το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και για την εβδομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά από την Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου