ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για τις επανασυνδέσεις ρεύματος και τα παραμύθια της δημοτικής αρχής Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-26, 12:59:59
ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για τις επανασυνδέσεις ρεύματος και τα παραμύθια της δημοτικής αρχής Βόλου

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ξεπερνά τα όρια του απίθανου η προσπάθεια της  Δημοτικής Αρχής Βόλου να εμφανίσει ως δικό της έργο την λειτουργία επιτροπών που θα εξετάζουν με ευνοϊκούς όρους, αιτήσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικίες που έχει διακοπεί η παροχή του.

Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιες επιτροπές συστήνονται σε όλη την Ελλάδα μετά από κυβερνητική απόφαση, στην οποία ορίζεται ότι θα υπάρχει μια επιτροπή σε κάθε Δήμο.

 Η σχετική υπουργική απόφαση έχει αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/08.02.2018.

 Σε αυτήν αναφέρεται ότι «Συστήνονται στους Δήμους όλης της χώρας επιτροπές αποτελούμενες από έναν εκπρόσωπο της αντίστοιχης Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και έναν εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξετάζουν τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγούν το ειδικό βοήθημα και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών. Με απόφαση του οικείου Δημάρχου συγκροτούνται οι Επιτροπές και ορίζονται τα μέλη, καθώς και ο συντονιστής αυτών».

Αν για μια στιγμή χρησιμοποιούσαμε λέξεις από μια ορολογία οικεία στη σημερινή δημοτική Αρχή του Βόλου, θα λέγαμε ότι αυτή φέρεται ως τζάμπα μάγκας και σε αυτή την περίπτωση. Ήταν να μην κάνουν την αρχή (Υπενθυμίζουμε τη φαιδρή διεκδίκηση της πατρότητας του έργου των κυκλικών κόμβων που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών)". 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=