ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

κατάληψη-στο-υπουργείο-περιβάλλοντο-71069

Αυτή την ώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος τελεί υπό κατάληψη από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Πολίτες από τον Βόλο μετέβησαν στην Αθήνα και αιφνιδιαστικά κατέλαβαν τον ισόγειο χώρο του Υπουργείου, ενώ 3 μέλη της επιτροπής βρίσκονται στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου απαιτώντας άμεση ανάκληση της απόφασης για καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ.

Οπως επισημαίνεται από την Επιτροπή, “Εδώ και μήνες σκουπίδια από τον ΕΜΑΚ της Φυλής και από την Ιταλία καίγονται στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της ΑΓΕΤ στο Βόλο. Η καύση σκουπιδιών παράγει διοξίνες και φουράνια δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα ανατρέπει κάθε πολιτική ορθής διαχείρισης αποβλήτων”.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί σε συμπαράσταση πολίτες και φορείς μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για καύση από την εταιρεία 200.000 τόνων σκουπιδιών ετησίως. Καλεί, επίσης, τους κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλο και Μπαλή, καθώς και της ΝΔ κ. Μπουκώρο να πάρουν επίσημη θέση.

Η Επιτροπή τέλος δηλώνει: «Δεν φεύγουμε αν δεν δικαιωθούμε. Δεν φεύγουμε αν δεν μας διαβεβαιώσει ο Υπουργός ότι θα σταματήσει το δηλητήριο από τον αέρα που αναπνέουμε. Θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από το άσθμα και τον καρκίνο! Εδώ και τώρα θέτουμε τέλος στην καύση σκουπιδιών!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου