ΤΟΠΙΚΑ

Στα Γιάννενα για την ανατροπή

στα-γιάννενα-για-την-ανατροπή-851206

Να ξαναζωντανέψει τις όποιες ελπίδες για σωτηρία και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα μετά την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στο Πανθεσσαλικό από τον Πανθρακικό θα προσπαθήσει το απόγευμα η Νίκη στα Γιάννενα. Η σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και υπάγεται στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Β Εθνικής, για τον Σταύρο Διαμαντόπουλο και τους παίκτες του είναι ουσιαστικά ο πιο μεγάλος… τελικός στη φετινή χρονιά.
Πιθανή νίκη θα επαναφέρει τους κυανόλευκους στο παιχνίδι της παραμονής, στον μοναδικό στόχο που κυνηγά δηλαδή η ομάδα από την αρχή της σεζόν. Με ισοπαλία η παρτίδα δεν σώζεται, αλλά σίγουρα το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας παραμένει σε «τροχιά» σωτηρίας και δείχνει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Σε περίπτωση ήττας όμως η Γ Εθνική είναι πλέον πολύ κοντά και θα απομένουν μάλλον μόνο τα… τυπικά, αν και το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι περίεργες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει μέχρι την τελευταία του αγωνιστική.
Η αρχή της τελικής αντεπίθεσης απαιτεί σήμερα το πέρασμα από μια έδρα που είναι από τις πλέον πιο σκληρές του φετινού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ μόλις μια φορά έχει ηττηθεί φέτος στους Ζωσιμάδες, ενώ δυο παραχώρησε ισοπαλία.
Τα Ιωάννινα πάντως αποδεικνύονται φιλόξενα στις αναμετρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων για τη Νίκη. Στις τρεις εξόδους της μετράει δυο διπλά, το πρώτο την σεζόν 96-97 (1-2) και το δεύτερο την περίοδο 2003-2004 (0-1). Ολα αυτά βέβαια αφορούν μόνο την παράδοση και το παρελθόν και στο σημερινό ματς οι κυανόλευκοι πρέπει να καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν την ήττα από μια ομάδα που παίζει το τελευταίο της χαρτί για την άνοδο και θυμίζει πληγωμένο θηρίο μετά τις δυο συνεχόμενες αποτυχίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο αντιπάλους, που αμφότεροι απέχουν τέσσερις βαθμούς από τον στόχο τους, ο ΠΑΣ της ανόδου και η Νίκη της παραμονής και έχουν άμεση ανάγκη από το θετικό αποτέλεσμα για να συνέλθουν από τις απρόσμενες ήττες της περασμένης Κυριακής.
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, θα επιμείνει στη «συνταγή» που εφαρμόζει στους περισσότερους αγώνες, με πρώτο στόχο δηλαδή να διαφυλάξει την άμυνα και να «χτυπήσει» στην κόντρα για κάποιο γκολ. Αναγκαστικά όμως η ενδεκάδα θα πρέπει να εμπεριέχει αλλαγές με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Μπαλάφα. Ετσι Μπόλος και Παυλίδης διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, με τον Ρουμελιώτη να μεταφέρεται στο κέντρο της άμυνας και τον Γκάγκα να αγωνίζεται ως μπακ, ενώ πιθανότητες να ξεκινήσει συγκεντρώνει ο Ντε Καρβάλιο αντί του Ζορμπά.
Εκτός του Μπαλάφα στον Βόλο έμειναν οι επίσης τιμωρημένοι Σίμιτς και Κουτσογιάννης, καθώς και ο Βούζελα που ένιωσε ενοχλήσεις.
Στην αποστολή συμπεριελήφθησαν οι: Γκίτκος, Δινόπουλος, Αφόνσο, Ρουμελιώτης, Τζουλιάνο, Μπόλος, Αρτσε, Ρίκα, Γκάγκας, Χώνος, Παυλίδης, Μουρατίδης, Πιττάκας, Γκιόροκ, Παλάσκας, Μπαλαμούτης, Ζορμπάς, Ντε Καρβάλιο, Ζέζελ. Ενας από τους παραπάνω θα αποκλειστεί από την δεκαοχτάδα λίγο πριν την σέντρα.
Ο Πειραιώτης διαιτητής Κώστας Ιωαννίδης θα είναι ο άρχοντας της σημερινής αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Ν. Φαντόπουλος (Πειραιάς) και Χ. Μαγιάννης (Αρτας) και 4ος ο Κ. Τζουβάνος (Αρτας).

Ο ΠΑΣ
Οι δυο συνεχόμενες ήττες από Προοδευτική για το πρωτάθλημα και από Λάρισα για το κύπελλο έχουν σκορπίσει προβληματισμό στον «Αγιαξ της Ηπείρου». Κι αν η δεύτερη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη μαζί με τον αποκλεισμό από τον τελικό, αυτή στον Κορυδαλλό από την ουραγό της Β Εθνικής δεν έχει ξεχαστεί. Οι Γιαννιώτες ψάχνουν τη νίκη σήμερα για να ανέβουν στα μάτια των φιλάθλων τους για τις δυο παραπάνω αποτυχίες, την ώρα που παίζουν ταυτόχρονα ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για άνοδο. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΑΕ αποφάσισε η είσοδος να είναι ελεύθερη προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο.
Η τελευταία απώλεια του ΠΑΣ στην έδρα του για το πρωτάθλημα ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2006. Τότε χάριζε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ηλυσιακό. Νωρίτερα με «Χ» στις αποσκευές της είχε φύγει η Καστοριά, ενώ ο Λεβαδειακός είναι η μοναδική ομάδα που πήρε διπλό.

Β ΕΘΝΙΚΗ -26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Ωρα: 16.00
Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης (Πειραιά)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΝΙΚΗ
22. ΚΑΡΑΒΕΛΙΔΗΣ 1. ΓΚΙΤΚΟΣ
2. ΝΤΑΣΙΟΣ 34. ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ
4. ΚΟΥΣΑΣ 20. ΓΚΑΓΚΑΣ
15. ΑΝΤΑΝΤΟ 25. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
24. ΝΤΕΚΑΜΠΣ 56. ΑΦΟΝΣΟ
3. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 13. ΡΙΚΑ
8. ΜΠΕΛΑΪ 26. ΑΡΤΣΕ
17. ΓΗΤΑΣ 36. ΝΤΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ
30. ΣΑΝΧΟΥΡΧΟ 23. ΧΩΝΟΣ
9. ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ 31. ΠΑΥΛΙΔΗΣ
11. ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ 79. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Προπονητές:
Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΣΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου