ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα κατά του ρατσισμού από φοιτητές του Π.Θ.

μήνυμα-κατά-του-ρατσισμού-από-φοιτητέ-73169

Μουσική, χορός, κίνηση και δρώμενα από φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έδωσαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το «παρών» στην πλατεία Αγίου Νικολάου, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Οι φοιτητές συνέπραξαν με τους νέους αιτούντες άσυλο του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ και του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Πιλότος», και ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, προχθές, πέρασαν στην τοπική κοινωνία τα δικά τους μηνύματα.

Με αφορμή μάλιστα και τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, τα δρώμενα με τίτλο «πού πάνε οι φωνές όταν δεν τις ακούμε;» ήταν αφιερωμένα στον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ Αλ Ανί, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με τον γιο του τον Μάρτιο του 2016 από το ΙSIS. Στο πλαίσιο αυτό αναγνώστηκαν και ποιήματα από ομάδα φοιτητών.

Δεκάδες περαστικοί, αλλά και σχολεία παρακολούθησαν τις δράσεις κατά του ρατσισμού, δίνοντας τα χέρια στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ανελλιπώς από το 2008, δράσεις κατά του ρατσισμού κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Κώστα Μάγο, κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι συσπειρώνονται γύρω από την προσπάθεια. «Εχουμε δει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Λαμβάνουμε πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα από συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Η ομάδα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο», ανέφερε ο κ. Μάγος.

Το σημαντικό ωστόσο φαίνεται να είναι η κουλτούρα που αρχίζει να καλλιεργείται. «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι φοιτητές μας παίρνουν αυτό το μήνυμα, και στο μέλλον ως οι αυριανοί εκπαιδευτικοί θα το διδάξουν στους μαθητές τους μέσα στις σχολικές τάξεις. Επομένως δεν είναι μόνο το δρώμενο που έχει σημασία, αλλά η διαδικασία ευαισθητοποίησης σε θέματα κατά του ρατσισμού, για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Μάγος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου