ΤΟΠΙΚΑ

Άλλες 20 απολύσεις στη ΒΙ.ΠΕ Βόλου

άλλες-20-απολύσεις-στη-βι-πε-βόλου-478517

Μαύρα σύννεφα κυκλώνουν τον κλάδο εργαζομένων στον τομέα γάλακτος, τροφίμων και ποτών. Άρχισαν οι προειδοποιητικές βολές και στη Μαγνησία.

Χθες 20 εργαζόμενοι που απασχολούνται στο κέντρο διανομής της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ στο Βόλο ενημερώθηκαν ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα βρεθούν στο δρόμο. Οι δέκα άμεσα και οι υπόλοιποι μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αναφορά στη νέα αυτή εξέλιξη έγινε ακροθιγώς στη χθεσινή ολομέλεια του ΕΚΒ ωστόσο εκτιμάται ότι σήμερα θα γίνει προσπάθεια από τη διοίκηση να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση για το όλο θέμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κέντρο διανομής μεταφέρεται στη Λάρισα, διότι έτσι κρίθηκε ωφελιμότερο από τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Ανησυχία εξάλλου επικρατεί και στο προσωπικό που απασχολείται κυρίως στον τομέα της διανομής στις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων ΜΕΒΓΑΛ και ΔΕΛΤΑ. Οι δύο εταιρείες σύμφωνα με πληροφορίες συγχωνεύονται αυτό ωστόσο όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Κώστας Λιαπάντης θα έχει παράπλευρες απώλειες, αφού θα σημάνει την συρρίκνωση προσωπικού ανά την Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.

Σύσκεψη της Κόκα- Κόλα στο Βόλο

Στο μεταξύ σήμερα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη όλων των σωματείων της 3Ε στο Βόλο. Η σύσκεψη γίνεται μετά και τις 14 τελευταίες απολύσεις σε Αθήνα και Πάτρα κυρίως πωλητών από τα κέντρα διανομής. Συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους 15 εργαζόμενοι στην Αθήνα και 30 στην Πάτρα. Στο Βόλο μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Λάζαρος Τσελεπής στην τοπική βιομηχανία δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως τόνισε ότι δεν πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να μην προκύψουν στην πορεία.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου