ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται οι καταλήψεις στο Βόλο

αυξάνονται-οι-καταλήψεις-στο-βόλο-478614

 

Ντόμινο καταλήψεων ξεκίνησε και στο Βόλο καθώς χθες λουκέτο έβαλαν το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των υπό κατάληψη σχολείων στα πέντε. Οι μαθητές διαμαρτύρονται κυρίως για τις συνθήκες που βρίσκονται τα σχολικά τους κτήρια, επισημαίνοντας πως η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Τουαλέτες χωρίς χαρτί υγείας και σαπούνι, σπασμένα είδη υγιεινής, λάμπες που στηρίζονται σε σύρματα, αίθουσες παλιές αποτελούν τις εικόνες που αντικρίζουν σε καθημερινή βάση οι μαθητές των περισσοτέρων σχολείων του Βόλου.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου αποφάσισαν σήμερα να εκθέσουν τα προβλήματα του σχολείου τους και να προχωρήσουν σε κατάληψη τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, ζητώντας άμεσες λύσεις από τους ιθύνοντες.

Επισημαίνουν πως οι τουαλέτες του Γυμνασίου είναι κοινές με αυτές του 3ου Λυκείου -σχολείο που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα- και είναι σε τραγική κατάσταση. Οι συνθήκες υγιεινής δεν τηρούνται, ενώ οι λάμπες μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας κρέμονται ουσιαστικά από σύρματα, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη τη χρήση τους.

Από την άλλη πλευρά οι μαθητές των 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους και δεν βγάζουν το λουκέτο από τα σχολεία. Ζητούν την άμεση πρόσληψη γυμναστών για τα ΤΑΔ και διαμαρτύρονται για την περικοπή των λεωφορείων που μετακινούνται οι μαθητές, ενώ ζητούν εργαστήρια για τα καλλιτεχνικά μαθήματα, να τοποθετηθεί κιόσκι στην αυλή, καθώς και τη βελτίωση των υποδομών του κτηρίου.

Υπό κατάληψη όμως τελεί και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ενώ οι μαθητές στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που ήταν το πρώτο σχολείο που σήκωσε τη σημαία των διαμαρτυριών χθες επέστρεψαν στις τάξεις τους .

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ διεκδικούν άμεση λύση του κτηριακού τους προβλήματος, καθώς στεγάζονται στο Καρτάλειο Διδακτήριο και οι αίθουσες δεν επαρκούν, ενώ ζητούν κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της τεχνικής εκπαίδευσης.

Λουκέτο στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Την αντίδρασή τους στην αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των υπευθύνων έδειξαν χθες οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, σχολείου που στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους και εξέδωσαν ανακοίνωση για να πληροφορήσουν την κοινωνία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Αρχικά σημειώνουν πως ποτέ στο σχολείο τους δεν έφτασαν οι καθαρίστριες που έστειλε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας για να καθαρίσουν το χώρο, ο οποίος ήταν πνιγμένος στη σκόνη, εξαιτίας των παρεμβάσεων που έγιναν στις οροφές, ενώ η γενικότερη κατάσταση του κτηρίου και των χώρων υγιεινής δεν θυμίζουν σε τίποτα σχολείο του 21ου αιώνα.

Με την επιστολή τους αυτή καλούν τους συμμαθητές τους, τους γονείς και τους καθηγητές τους να συνταχθούν και να αντιδράσουν ζητώντας ένα καλύτερο σχολείο τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επόμενες γενιές.

*Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας δημοσιεύεται στη σελίδα 18.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου