ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για ρύπανση στον Ξηριά

καταγγελία-για-ρύπανση-στον-ξηριά-76055

Συναγερμός χθες στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, για περιστατικό ρύπανσης στον χείμαρρο Ξηριά.

Καταγγελία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων γνωστοποιούσε την ύπαρξη αφρών σε πολλά σημεία του ποταμιού, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης μετέβη άμεσα στον τόπο και, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι όντως σε πολλά σημεία του χειμάρρου, στις αναβαθμίδες, υπήρχε αφρός.

Οι αφροί εντοπίστηκαν στο ύψος της γέφυρας Διμηνίου και της διασταύρωσης του Ξηριά με τον Σεσκουλιώτη.

Οι υπάλληλοι έλαβαν δείγματα τόσο από τα επίμαχα σημεία όσο και από τους αγωγούς ομβρίων της βιομηχανικής περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενου του αφρισμού μπορεί να παρουσιάστηκε για ποικίλους λόγους. Μπορεί ασυνείδητοι να έριξαν στο ποτάμι άγνωστο υλικό και να προκάλεσαν ρύπανση, μπορεί όμως και να προκλήθηκε λόγω της προχθεσινής βροχόπτωσης.

Σε έντονες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι αυλές των εργοστασίων καθαρίζονται, ενώ το νερό βρίσκει διαφυγή στο ποτάμι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα έχει τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας εντός των επόμενων πέντε ημερών, οπότε και θα διαπιστώσει το είδος της επιβάρυνσης του χειμάρρου.

Επισημαίνει ότι η τελευταία φορά που διαπιστώθηκε ρύπανση στον Ξηριά ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, και τότε είχε διαπιστωθεί πάλι αφρισμός.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου