ΤΟΠΙΚΑ

Εδεσαν κάβους τα επιβατηγά πλοία

εδεσαν-κάβους-τα-επιβατηγά-πλοία-478962

Δεμένοι παρέμειναν οι κάβοι του επιβατηγού πλοίου Express Skiathos στο λιμάνι του Βόλου στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας χωρίς να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. Απόφαση για συνέχιση της απεργίας άλλες 48 ώρες έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε έκτακτη συνεδρίασή της, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 6.00 το πρωί σήμερα Τετάρτη έμεινε δεμένο στο λιμάνι του Βόλου το επιβατηγό πλοίο Express Skiathos, μετά την απόφαση που πήρε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για 24ωρη πανελλαδική απεργία. Ωστόσο μέχρι και την Παρασκευή δεν πρόκειται να λύσει κάβους καθώς αποφασίστηκε 48ωρη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βασικό αίτημα των ναυτικών είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 2010 για αυτούς που δουλεύουν στα επιβατηγά πλοία, στα πορθμεία εσωτερικού, στα μεσογειακά φορτηγά και στα ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία κάτω των 500 κόρων.

Αυτή τη στιγμή σε ισχύ είναι η σύμβαση για το 2010 που έχει υπογράψει η ΠΝΟ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η οποία όμως λήγει στα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ χθες στο Βόλο μπορεί να μην απέπλευσαν τα επιβατηγά πλοία, ωστόσο κανονικά εκτέλεσε τα δρομολόγιά του το flying cat, ενώ σύμφωνα με το Λιμενάρχη κ. Κλιάρη δεν χρειάστηκε εξαιτίας του αέρα να βγει απαγορευτικό.

Να αναφερθεί εδώ πως την πρώτη μέρα απεργίας των επιβατηγών πλοίων δεν σημειώθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι και το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αποπλεύσουν εκ νέου τα επιβατηγά πλοία.

Προβληματισμός για τις εκλογές στα Κ.Υ.

Στο μεταξύ το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από τον Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων που υπήρχε χθες προκάλεσε αναστάτωση στο Σύλλογο εργαζομένων Κέντρων Υγείας.

Αυτό γιατί το Σάββατο διενεργούνται οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέας διοίκησης και τα ψηφοδέλτια πρέπει να έχουν παραληφθεί από τους εργαζομένους στα Κ.Υ. των νησιών μέχρι και την Παρασκευή.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη σημείωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους της στα νησιά για να λυθεί το θέμα αυτό και να κυλήσουν ομαλά οι εκλογές.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου