ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεχίζεται μεθαύριο η δίκη για την περιουσία Κοντούλη

συνεχίζεται-μεθαύριο-η-δίκη-για-την-πε-79816

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι έξι συνολικά άτομα

Μεθαύριο Τετάρτη συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για την περιουσία της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Κατηγορούμενοι στη δίκη όπως είναι γνωστό είναι συνολικά έξι άτομα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά σε μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν το 2002, έτος εξαφάνισης της 70χρονης. Οι μεταβιβάσεις έφεραν υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη. Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της καθηγήτριας μπαλέτου φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για την διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησαν με το πληρεξούσιο που έκανε στον επιχειρηματία, ο οποίος παρίστανε το φίλο της. Την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη και ξεπουλούσαν την περιουσία της.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου