ΤΟΠΙΚΑ

«Καρφώθηκε» στο θάνατο

καρφώθηκε-στο-θάνατο-479291

Ούτε ίχνος αντίδρασης δεν άφησε πίσω της η δίκυκλη μοτοσικλέτα που παρέσυρε στο θάνατο 40χρονο υπάλληλο εταιρίας security, ο οποίος ήταν άνεργος τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

 

Τα αίτια που προκάλεσαν το φοβερό τροχαίο δυστύχημα χθες στις 9:50 το πρωί στην οδό Λαρίσης, με θύμα τον Απόστολο Αμανατίδη ο οποίος διέμενε τα τελευταία χρόνια στη Ν. Ιωνία, «κρύφτηκαν» στο οδόστρωμα, στο σημείο όπου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα στην οδό Λαρίσης στο ύψος της Hyundai, όπου ο 40χρονος έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσικλέτας, ήταν ανατριχιαστικές.

Ο 40χρονος επέστρεφε από τη Βιομηχανική Περιοχή. Η μοτοσικλέτα με κατεύθυνση το Βόλο βγήκε από την πορεία της δεξιά. Ο δικυκλιστής καρφώθηκε με το κεφάλι σε ρείθρο ομβρίων υδάτων με τόση σφοδρότητα, που το προστατευτικό κράνος που φορούσε κόπηκε στα δύο. Το σώμα του εκτινάχθηκε και προσέκρουσε στο ανάχωμα και με ορμή κατέληξε πίσω στο οδόστρωμα και βρέθηκε 15-20 μέτρα μακριά.

Ορισμένοι από τους μάρτυρες περιέγραφαν ότι το σώμα του άτυχου 40χρονου πριν καταλήξει στο οδόστρωμα «καρφώθηκε» διπλωμένο σε κολώνα της ΔΕΗ.

Τα τραύματα που υπέστη ήταν βαρύτατα. Εξέπνευσε ακαριαία, ενώ η δίκυκλη μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε περίπου 100 μέτρα από το σημείο του τροχαίου. Διερχόμενοι οδηγοί σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, οχήματα του οποίου έσπευσαν στη Λαρίσης μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν το άψυχο σώμα του 40χρονου στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης δεν ήταν δυνατό να προκύψουν τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου τροχαίου.

Ούτε το παραμικρό φρενάρισμα δεν αποτυπώθηκε στο οδόστρωμα από την τρελή πορεία της δίκυκλης μηχανής, ενώ ο δρόμος για τον δικυκλιστή, σύμφωνα με μάρτυρες ήταν «καθαρός». Κανείς δεν είδε όχημα να του κλείνει το δρόμο, ούτε υπάρχει κακοτεχνία στο σημείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτροπή της μηχανής.

Το μυστήριο για ποιο λόγο ο δικυκλιστής δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα οδήγησε τις πρώτες ώρες σε εικασίες να εξέπνευσε από παθολογικά αίτια πριν την πρόσκρουση.

Ωστόσο το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία.

Τα στοιχεία του παρέμεναν άγνωστα τις πρώτες ώρες, καθώς ο 40χρονος δεν έφερε κανένα έγγραφο σχετικά με την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός υπάλληλος είχε επαναπροσληφθεί τις δύο τελευταίες ημέρες. Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ήταν άνεργος περίπου ένα χρόνο.

Ο Απόστολος Αμανατίδης διέμενε τα τελευταία χρόνια στη Ν. Ιωνία. Η κηδεία του θα γίνει στη Βέροια, όπου βρίσκεται η οικογένειά του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου