ΤΟΠΙΚΑ

Δεν αρκεί η “θυσία” του Σάββα Τσιτουρίδη

δεν-αρκεί-η-θυσία-του-σάββα-τσιτουρί-851206

Ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε επίσης ότι η περιουσία των Ταμείων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως υποστήριξε ότι ήδη γινόταν επί κυβέρνησης ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι, εάν αποδειχθεί πώς τα Ταμεία παραπλανήθηκαν από τράπεζες ή χρηματιστηριακές εταιρείες, η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.
Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, ο υπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το Ταμείο Νομικών.
Από το Βερολίνο ο Γιώργος Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η πρόταση της JP Morgan είναι θετική και ότι θα εξεταστεί. Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι τα ομόλογα εκδόθηκαν υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας και ότι κανείς δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό.
Σε άλλη ερώτηση για το αν υπήρξε προσυνεννόηση κυβέρνησης-JP Morgan για την επαναγορά, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι απλώς υπήρξε ενημέρωση.
Το Σάββατο, η εφημερίδα Τα Νέα έγραψε ότι η κυβέρνηση γνώριζε την πρόταση της JP Μοrgan από τη Μεγάλη Τετάρτη.
Πάντως, η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε χθες με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έθεσε θέμα διορισμού των διοικητών των Ταμείων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε στη ΝΕΤ ότι το όλο θέμα ερευνάται και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Κ.Σκανδαλίδης και Γ.Ανωμερίτης έθεσαν εκ νέου θέμα παραίτησης της κυβέρνησης, ώστε να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον Σάββα Τσιτουρίδη όσο και στον Γιώργο Αλογοσκούφη.
Την ίδια ώρα, η πρόταση της JP Morgan ανατρέπει το σκηνικό και εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει και σε πολιτικές εξελίξεις. Εντός κυβέρνησης και ΝΔ άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλία, προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό κλίμα.
Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, σημειώνει ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν είναι ο μόνος που θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα δε, με την εφημερίδα Το Βήμα, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούν δύο απόψεις. Η πρώτη υποστηρίζει ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο υπουργός Απασχόλησης, για να κλείσει το κεφάλαιο της πολιτικής ευθύνης, ενώ η δεύτερη εκτιμά ότι ακόμα και με την απομάκρυνση του κ. Τσιτουρίδη δεν θα βελτιωθεί το κλίμα, αλλά, αντίθετα, θα εκληφθεί ως ομολογία ενοχής.
Προς το παρόν πάντως, ο Κώστας Καραμανλής αποκλείει τα σενάρια ανασχηματισμού. Κρίσιμη ωστόσο αναμένεται να είναι η σύσκεψη που θα γίνει σήμερα την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου