Βγήκαν βόλτα με ποδήλατα για καλό σκοπό

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-16, 11:30:09
Βγήκαν βόλτα με ποδήλατα για καλό σκοπό

Βόλτα με ποδήλατα για καλό σκοπό πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Οι μαθητές ξεκίνησαν στις 11 το πρωί από το σχολείο τους και με ορθοπεταλιές θα φθάσουν μέχρι το άγαλμα Ηρώων στην παραλία του Βόλου με στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα για τα δικαιώματα του παιδιού.

Το 7ο ΓΕΛ Βόλου συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές παιδιών» της UNICEF. Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει μια βόλτα με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα), όπου oι μαθητές – εθελοντές του προγράμματος θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια της UNICEF. Παράλληλα, θα υπάρχει σημείο πώλησης προϊόντων της UNICEF (bazaar) και ταμείο αλληλεγγύης, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Φαγητό, νερό, σχολεία, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά», η UNICEF διεξάγει το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στον κόσμο, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF. Το πρόγραμμα καλλιεργεί αξίες και προάγει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και καταπολεμά φαινόμενα όπως του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Αυτή τη χρονιά δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διάλογο για τους στόχους για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως είναι η εξάλειψη της φτώχιας, της πείνας, η ποιοτική εκπαίδευση, η καλή υγεία, η μείωση των ανισοτήτων, ειρήνη και δικαιοσύνη κ.ά. που είναι οι στόχοι που θα καθοδηγούν τις δράσεις της ανθρωπότητας για την προστασία του ανθρώπου τα επόμενα 15 χρόνια (2016-2030).

Οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ Βόλου και ιδιαίτερα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατανόησαν τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς και τις τραγικές συνέπειες της απόλυτης φτώχειας και του υποσιτισμού, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ευαισθητοποιήθηκαν και ανέλαβαν δράση για να βοηθήσουν τα παιδιά του κόσμου με το δικό τους τρόπο.

Το σχολείο ευχαριστεί τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την παραχώρηση τμήματος της παραλίας του Βόλου για τη διεξαγωγή της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, την Τροχαία Βόλου που με την παρουσία της συνέβαλε στην ασφάλεια και στον σχεδιασμό της ποδηλατοδρομίας, τον Διευθυντή και το Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου μας, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους χορηγούς μας, αλλά πάνω από όλα τη UNICEF, που βοηθά να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Γιατί όπως λένε και οι στίχοι ενός τραγουδιού «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=