ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε 38χρονη διοικητική υπάλληλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

καμπάνα-σε-38χρονη-διοικητική-υπάλλη-84002

Αλλοίωσε το βαθμό του απολυτηρίου τίτλου της στο Λύκειο προκειμένου να αποφύγει διαθεσιμότητα. Ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 38χρονη Βολιώτισσα διοικητική υπάλληλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για νόθευση εγγράφου μετά χρήσης κατ’ εξακολούθηση και ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης όταν σε έλεγχο που έκανε ο ΑΣΕΠ για τα δικαιολογητικά για τις διαθεσιμότητες διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη είχε αλλοιώσει το βαθμό του απολυτήριου τίτλου της.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2013 μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες υπαλλήλων, οι οποίες τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς άλλαξε η κυβέρνηση.

Εντούτοις, από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Στην προκείμενη περίπτωση, η 38χρονη πέρασε από πειθαρχικό και τον περασμένο Μάρτιο της επιβλήθηκε ετήσια αργία.

Η υπάλληλος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την αλλοίωση των εγγράφων της, ισχυριζόμενη ότι είχε πάρει τα δικαιολογητικά από την υπηρεσία της χωρίς να τα ελέγξει.

Προς επίρρωση τόνισε ότι είχε πολλά χρόνια υπηρεσίας καθώς διορίστηκε το 2006 και γι’ αυτό δεν είχε ανησυχία για να φοβάται την κρίση του υπουργείου.

Εντούτοις, το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε και την καταδίκασε και για τα δύο αδικήματα. Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου