ΤΟΠΙΚΑ

Σε ένα μήνα η απόφαση για την τύχη της 13χρονης

σε-ένα-μήνα-η-απόφαση-για-την-τύχη-της-13χ-84709

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την Εκούσια διαδικασία, η αίτηση για την επιμέλεια της 13χρονης Βολιώτισσας που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η οικογένεια της ανήλικης αναμένει τώρα την απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου να πάρει πίσω το παιδί της.

Η απόφαση εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σ’ ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό η ανήλικη θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Επισημαίνεται ότι η μητέρα της 13χρονης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 30 μερών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Μετά την έκδοση της απόφασης αιτήθηκε να αναλάβει την επιμέλεια της ανήλικης, η οποία της αφαιρέθηκε προσωρινά μετά από καταγγελία για κακοποίηση.

Η ανήλικη φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική, καθώς η οικογένεια που είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της μετά την καταγγελία του περιστατικού, μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει, δήλωσε λόγω προσωπικών προβλημάτων αδυναμία να συνεχίσει να έχει την ευθύνη.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία Βόλου μετά από καταγγελία που έκανε η 13χρονη στις 14 Φεβρουαρίου στον Γυμνασιάρχη του σχολείου της, ότι η μητέρα της τη χτυπάει και την κακοποιεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου