ΤΟΠΙΚΑ

2.062 μαθητές γνωρίζουν το Π.Θ.

2-062-μαθητές-γνωρίζουν-το-π-θ-85779

Τους μελλοντικούς φοιτητές του υποδέχεται από χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Φέτος ο αριθμός των μαθητών, κυρίως της Γ’ τάξης των γενικών λυκείων αλλά και γυμνασίων -ακόμη και μαθητών που βρίσκονται στην πρωτοβάθμια- που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γνωρίσουν τις σχολές και τα τμήματα του θεσσαλικού ΑΕΙ, στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοιχτές Θύρες», είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι και φθάνει τα 2.062 άτομα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φέτος είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανοίγει τις πόρτες του για τη γνωριμία των μαθητών με τους χώρους, τα εργαστήρια, το προσωπικό και τα προγράμματα σπουδών του. Μάλιστα φέτος, ο θεσμός των «Ανοιχτών Θυρών» εντάσσεται και στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Π.Θ. που περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι φετινές «Ανοιχτές Θύρες» ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Το ημερολόγιο και ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται αποκλειστικά από το κάθε ακαδημαϊκό τμήμα, υπό την εποπτεία του μέλους ΔΕΠ που έχει αναλάβει τον συντονισμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, τις πόρτες του ανοίγουν, με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, 15 από τα 18 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα πιο δημοφιλή τμήματα είναι το Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής που πρόκειται να υποδεχθεί 251 μαθητές και το Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος που πρόκειται να υποδεχθεί 235 μαθητές.

Υψηλή όμως επισκεψιμότητα και μάλιστα από μαθητές από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδος και όχι μόνο, παρατηρείται και στα υπόλοιπα τμήματα: το ΙΑΚΑ θα υποδεχθεί 150 μαθητές, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης 142, το Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης, 120, το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας 168, το Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 136, το Κτηνιατριακής 85, το Μηχανολόγων Μηχανικών 84, το Μηχανικών Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης 136, το Οικονομικών Επιστημών 179, το Πολιτικών Μηχανικών 3, το ΤΕΦΑΑ 179, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών 55 και το Τμήμα πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική 139 μαθητές.

Γνωριμία με το ΙΑΚΑ

Χθες το πρωί, 22 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου, 14 του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και 15 του 8ου ΓΕΛ Βόλου, γνώρισαν το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και τα τρία εργαστήριά του.

«Για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση της ζωής μας γιατί καλούμαστε να επιλέξουμε σχολή και κατ’ επέκταση το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε. Μας βοηθά στην επιλογή η συγκεκριμένη διαδικασία, διότι καταφέρνουμε να ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικά πεδία. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται από όλα τα σχολεία», ανέφερε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Βόλου, Αλέξανδρος Πουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ΙΑΚΑ είναι ένα εξαιρετικό τμήμα που θα μπορούσε να είναι πρώτη επιλογή για κάθε μαθητή που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο.

Γοητευμένη που βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο, τον αυριανό τόπο σπουδών της ως φοιτήτρια, δήλωσε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Βόλου, Κυριακή Καλλιανού. «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Θέλω να γνωρίσω τους καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών, τους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στην τελική επιλογή. Προσωπικά θα επέλεγα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις σπουδές μου. Εχει πολύ ενδιαφέροντα τμήματα και θα με ενδιέφερε πολύ», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου