ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για εγκατάλειψη μετά από τροχαίο στην Αθ. Διάκου

καταδίκη-για-εγκατάλειψη-μετά-από-τρο-86108

Παραβίασε με το αυτοκίνητό του προτεραιότητα, και ενώ παρέσυρε δύο δίκυκλα δεν σταμάτησε να βοηθήσει τους επιβάτες τους που είχαν τραυματιστεί.

Το τροχαίο συνέβη προχθές στις 5.50 το απόγευμα στην Αθανασίου Διάκου στο ύψος της Γ. Καρτάλη στον Βόλο και ο οδηγός του Ι.Χ., ένας 37χρονος κάτοικος Άρτας, οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών της Τροχαίας Βόλου στα δικαστήρια και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο για πρόκληση ελαφριών σωματικών βλαβών εξ αμελείας κατά συρροή, και για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών και αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες, με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το ατύχημα συνέβη επειδή χάθηκε στους δρόμους του κέντρου και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει τους τραυματίες.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν τρία άτομα, δυο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης δέκα μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 44χρονο Βολιώτη κατηγορούμενο για κλοπή.

Ο 44χρονος προχθές στις 11.00 το βράδυ «άνοιξε» αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού κάτοικου Νέας Ιωνίας και αποπειράθηκε να το κλέψει σέρνοντάς το με τα χέρια του.

Εντούτοις έγινε αντιληπτός και γι’ αυτό εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αφού πρώτα αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα μπουφάν που βρήκε.

Δεν πρόλαβε όμως να πάει μακριά. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κατάφεραν να τον εντοπίσουν γρήγορα και τον συνέλαβαν, ενώ χθες τον οδήγησαν στο δικαστήριο.

Κληθείς να απολογηθεί για τις πράξεις του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τίποτα. Είπε ότι είχε καταναλώσει χάπια και παραδέχτηκε την πράξη, αν και δεν μπορούσε να ανακαλέσει το παραμικρό.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου