ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τις αρχές συνοδείας ατόμων με αναπηρία όρασης

ημερίδα-για-τις-αρχές-συνοδείας-ατόμω-86133

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, ημερίδα στα πλαίσια της εκπαίδευσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille με θέμα: «Βασικές αρχές συνοδείας ατόμων με αναπηρία όρασης» και «Ηλεκτρονική Προσβασιμότητα και Υποστηρικτικές Τεχνολογίες».

Εισηγητές ήταν ο κ. Λάμπρος Παρασκευάς από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» που παρουσίασε την «Απομυθοποίηση της Αναπηρίας και τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών», και ο κ. Δημήτριος Τσώνος Φυσικός Ειδικής Αγωγής που παρουσίασε την ηλεκτρονική προσβασιμότητα, τη δημιουργία προσβάσιμου ηλεκτρονικού υλικού/περιεχομένου καθώς επίσης έκανε παρουσίαση Υποστηρικτικών Τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση σε αυτές που αφορούν Άτομα με Απώλεια Όρασης ή Μειωμένη Όραση. Η διοργάνωση και ο συντονισμός της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν από την διδάσκουσα – εκπαιδεύτρια Braille και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του σωματείουκα Χαμονικολάου Σοφία.

Με βιωματικές δραστηριότητες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, συζήτηση και μεταφέροντας τις εμπειρίες τους οι εισηγητές, συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας και οι συμμετέχοντες προσέγγισαν και κατανόησαν αποτελεσματικότερα την αναπηρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου