ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες για την οσμή

ερευνες-για-την-οσμή-86727

Κινητοποίηση από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες, η ατμόσφαιρα του Βόλου παρέπεμπε σε ελαιοτριβείο, με την έντονη οσμή καμένου πυρήνα ελιάς.Το φαινόμενο κινητοποίησε την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενημέρωσε ότι συνεργεία Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή προέλευσης

Η κ. Κολυνδρίνη πάντως είπε ότι το φαινόμενο δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους πολίτες. «Ο σταθμός αερορύπανσης στον Βόλο δεν καταγράφει υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων. Υπάρχει μόνο η οσμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μικρά κλιμάκια κάνουν ελέγχους σε όλα τα ελαιοτριβεία και τα πυρηνελουργεία. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάτι το επιλήψιμο. Ελέγξαμε και τις κοίτες του Κραυσίδωνα και του Αναύρου και διαπιστώσαμε ότι είναι καθαρές. Δεν υπάρχουν απόβλητα», επισήμανε.

Η έντονη οσμή διαπιστώνεται κατά κύριο λόγο στο δυτικό κομμάτι του Βόλου, σε Νεάπολη, Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία. «Παραπέμπει είτε σε απόβλητα είτε σε καύση πυρήνα. Εμείς συνεχίζουμε τους ελέγχους», είπε η αντιπεριφερειάρχης, καθώς μέχρι και χθες τα συνεργεία δεν είχαν διαπιστώσει κάποια παράβαση.

Επισημαίνεται ότι για το φαινόμενο έχουν διαμαρτυρηθεί πολλοί πολίτες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία φοβούμενοι ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Ο έλεγχος στις βιοτεχνίες γίνεται σύμφωνα με τις μελέτες των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει η κάθε μία βιοτεχνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου