ΤΟΠΙΚΑ

Ειδικά μέτρα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Τσαγκαράδας και Ζαγοράς ζητά η Δ. Κολυνδρίνη

ειδικά-μέτρα-για-τους-υποψηφίους-των-π-86859

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απέστειλε στις 8-3-2018, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ζητώντας να ληφθούν ειδικά μέτρα για τους μαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που φοιτούν στα Λύκεια κυρίως της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι εν λόγω μαθητές λόγω μη λειτουργίας των σχολείων, ως συνέπεια των πρόσφατων καταστροφικών βροχοπτώσεων, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη και να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα ως προς την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας µεταφέρω την έκδηλη αγωνία των τελειόφοιτων µαθητών που διαµένουν στο Πήλιο και φοιτούν στα Λύκεια της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς, δύο περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύµφωνα µε το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τα χιλιοστά της βροχής τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018, στο Ανατολικό Πήλιο, καταγράφηκαν ως τα µεγαλύτερα ύψη, µε 1.457 mm στη Ζαγορά, ενώ χαρακτηριστικά σηµειώνεται «διπλάσια βροχή από όση καταγράφεται κατά µέσο όρο στο Λονδίνο µία ολόκληρη χρονιά, τον µήνα Φεβρουάριο στη Ζαγορά».

Αποτέλεσµα των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινοµένων στην περιοχή του Πηλίου ήταν, να καταστραφεί εξ ολοκλήρου το µεγαλύτερο µέρος του οδικού δικτύου, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη την µεταφορά των µαθητών προς τα σχολεία τους, παρά τις συνεχείς παρεµβάσεις µας από την αρχή του φαινοµένου.

Ο έντονος προβληµατισµός µαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων επικεντρώνεται στη διδακτέα ύλη, καθώς σύµφωνα µε την επιτροπή ελέγχου ύλης των πανελληνίων της ∆/νσης ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπάρχει σηµαντική καθυστέρηση, λόγω µη λειτουργίας των Λυκείων Τσαγκαράδας και Ζαγοράς.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ζητούµε, τη λήψη ειδικών µέτρων για αυτούς τους µαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που σε λίγους µήνες θα κληθούν να συµµετέχουν στις εξετάσεις.

Αυτό είναι επιβεβληµένο να γίνει, προκειµένου να µπορέσουν να συµµετέχουν στις εξετάσεις, για τις οποίες προετοιµάζονται όλα τα προηγούµενα χρόνια, ως ίσοι απέναντι σε ίσους και να τους δοθούν µέσω της ολοκληρωµένης διδακτέας ύλης, όλα εκείνα τα εφόδια και οι γνώσεις που χρειάζονται, για να πετύχουν στις εξετάσεις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγµατικότητα.

Είµαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο Παιδείας και εσείς προσωπικά, θα λάβετε ειδικά µέτρα για αυτούς τους µαθητές, προκειµένου να αναπληρώσουν τις χαµένες ώρες διδασκαλίας και να ολοκληρώσουν την διδακτέα ύλη, µπαίνοντας στο στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων µε όλα τους τα εφόδια”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου