ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την 13χρονη

αύριο-η-απόφαση-του-μονομελούς-πρωτοδ-87123

Αύριο Τρίτη θα αποφασίσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για την τύχη της 13χρονης, που φιλοξενείται προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθώς έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τη δίκη της μητέρα της και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 30 μερών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η οικογένεια της ανήλικης κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να πάρει πίσω το παιδί της και την επιμέλεια, που της έχει αφαιρεθεί προσωρινά.

Η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε την αίτηση στο Πρωτοδικείο, που είναι και το αρμόδιο δικαστήριο για να εξετάσει το αίτημα για τη επαναφορά της άσκησης της επιμέλειας από την οικογένεια της 13χρονης ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση θα συζητηθεί αύριο Τρίτη 13 Μαρτίου με το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου να είναι ενημερωμένο πλήρως για την έκβαση του αυτοφώρου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Στο μεταξύ, η ανήλικη παραμένει φιλοξενούμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μέχρι να συζητηθεί η αίτηση και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική ήδη εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, καθώς η οικογένεια που είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει μετά την καταγγελία του περιστατικού δήλωσε αδυναμία να συνεχίζει να έχει την ευθύνη της λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία Βόλου μετά από καταγγελία που έκανε η 13χρονη στις 14 Φεβρουαρίου στον Γυμνασιάρχη του σχολείου όπου φοιτά ότι η μητέρα της τη χτυπάει και την κακοποιεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου