ΤΟΠΙΚΑ

Πήραμε …μήνυμα από τον Μ. Δραμητινό

πήραμε-μήνυμα-από-τον-μ-δραμητινό-87511

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό αριθμό του κινητού τηλεφώνου της συντάκτριας του προχθεσινού πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με τίτλο «Σοβαρά ασθενής το Νοσοκομείο Βόλου – Στα όριά τους Κλινικές, σε υπερκόπωση οι γιατροί», επέλεξε να …τοποθετηθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός.

Ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διορθώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, ο διοικητής. Η επιλογή του -απαράδεκτη κατά την άποψή μας και διόλου συνηθισμένη για επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού- ήταν να εκφράσει τη …λύπη του για το ρεπορτάζ και να μιλήσει για εξυπηρετήσεις!

Αν εξυπηρετούμε (και αυτό κάνουμε) τους πολίτες της Μαγνησίας, τους ασθενείς και τους εναπομείναντες γιατρούς σε Κλινικές και Τμήματα που παλεύουν με τα προσωπικά τους όρια για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, τότε καλώς πράττουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, καλούμε τον κ. διοικητή να εγκαταλείψει σε ό,τι μας αφορά την πρωτοφανή τακτική «παρέμβασης» μέσω sms και να απαντήσει δημόσια από τις στήλες τις εφημερίδας, που είναι ανοιχτές σε κάθε άποψη.

Ειδικότερα, ο κ. Δραμητινός, εκφράζοντας τη δυσφορία του για το ρεπορτάζ, στο μήνυμα που απέστειλε προχθες αναφέρει τα εξής:«Λυπάμαι εξαιρετικά για σένα και αυτούς που εξυπηρετείς».

Ενώ θα περίμενε κανείς από τον Μ. Δραμητινό, να απαντήσει επί της ουσίας στα σοβαρά ζητήματα που θίγει το ρεπορτάζ με τεκμηριωμένο τρόπο, βασιζόμενο σε στοιχεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (εκτός αν θέλει να την καταργήσει) αναδεικνύοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τις ελλείψεις γιατρών ανά κλινική, ο ίδιος επιλέγει να εκφράσει αβάσιμους υπαινιγμούς σε βάρος της συντάκτριας.

Αυτό όμως δεν απαντά στην αρνητική εικόνα του ΕΣΥ, ούτε καλύπτει τα κενά σε γιατρούς νευραλγικών κλινικών, οι οποίες υπολειτουργούν επειδή δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες στο σύνολο του μήνα στο Αχιλλοπούλειο.

Ο κ. Δραμητινός, εκ της θέσεως του διοικητή, είναι εκείνος που οφείλει να λογοδοτήσει στους πολίτες. Κατέχει δημόσιο αξίωμα και είναι υποχρεωμένος να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους ασθενείς του Νοσοκομείου και όλους τους πολίτες του Βόλου, για τις αρρυθμίες που προκαλούνται στη λειτουργία των κλινικών εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Όπως επίσης, είναι υποχρεωμένος να ακούσει τους συναδέλφους του γιατρούς, που διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο, βγαίνουν δημοσίως στον Τύπο και εκφράζουν την αγωνία τους, ζητώντας από τη διοίκηση της οποία προΐσταται και από την Πολιτεία, να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα, δίνοντας λύση μέσα από προσλήψεις μόνιμου αλλά και επικουρικού προσωπικού.

Μία τέτοια διεκδικητική στάση, μπορεί να μην «εξυπηρετεί» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που αρέσκεται λεκτικά να μοιράζει αφειδώς δεσμεύσεις αλλά στην πράξη να μην τις τηρεί, θα εξυπηρετούσε όμως το κοινό συμφέρον των πολιτών.

Αυτό άλλωστε ήταν που υπαγόρευσε στη δημοσιογράφο την εμπεριστατωμένη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για ένα φλέγον ζήτημα όπως αυτό της λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είναι εδώ για να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και όχι τους εκάστοτε διοικητές. Αν έχει συνηθίσει διαφορετικά ο κ. Δραμητινός, από άλλες εφημερίδες ή από άλλα μέσα, ας ξεμάθει.

«Τ»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου