ΤΟΠΙΚΑ

Μπιλιετάκια σε ξενοδόχους της Μαγνησίας για τηλεοπτικά δικαιώματα

μπιλιετάκια-σε-ξενοδόχους-της-μαγνησ-89326

Σωρηδόν καταφθάνουν μπιλιετάκια σε ξενοδόχους της Μαγνησίας, προκειμένου να καταβληθούν τα ποσά που αναλογούν στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεκάδες ξενοδόχοι γίνονται αποδέκτες εξωδίκων, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενιαίου φορέα που θα συγκεντρώνει και θα προωθεί, στη συνέχεια, στους δημιουργούς τα ποσά που τους αναλογούν, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σε χώρες του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, με τον Γιώργο Ζαφείρη να υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες διαφωνούν με τον τρόπο καταβολής των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την ύπαρξη πολλών συναφών φορέων αντί ενός ενιαίου.

Η καθημερινότητα των επαγγελματιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των υποχρεώσεων, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι. «Οι ξενοδόχοι ασφυκτιούν, δεν αντέχουν. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που είναι πάρα πολλές, κι όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Το ασφυκτικό περιβάλλον ενισχύεται από την έλλειψη ρευστού, καθώς «συνεχίζει να μην υπάρχει το ακατάσχετο του τραπεζικού λογαριασμού, οπότε τα χρήματα πολλές φορές μπλοκάρονται και δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις», ανέφερε ο ίδιος.

Η λίστα των υποχρεώσεων αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο, και οι ξενοδόχοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με καθημερινές δυσκολίες και βιώνουν τα παρελκόμενα της παρατεταμένης ύφεσης προβληματίζονται, όπως είναι φυσικό, για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κλάδου γενικότερα.

Στο μεταξύ, εντείνεται ο προβληματισμός των επαγγελματιών του τουρισμού ενόψει Πάσχα, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Πήλιο μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι πληγές που έχουν ανοίξει, θα αποτελέσουν τροχοπέδη για τον τουρισμό και την επερχόμενη κίνηση γενικότερα.

Ο Γιώργος Ζαφείρης επανέλαβε ότι τα τηλέφωνα δεν χτυπούν για κρατήσεις ενόψει Πάσχα, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα την αγωνία των επαγγελματιών. Κοινό αίτημα των ξενοδόχων, όπως διατυπώνεται δια στόματος του προέδρου, είναι «να αποκατασταθούν αμέσως οι ζημιές, να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών οι επαγγελματίες του Πηλίου, προκειμένου να ορθοποδήσουν, και παράλληλα να προβληθεί το Πήλιο με τη συνδρομή της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, προκειμένου να εξομαλυνθεί η σημερινή εικόνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου