ΤΟΠΙΚΑ

Εισροή νερού στην Παναγία Τρύπα

εισροή-νερού-στην-παναγία-τρύπα-90066

Εντονο είναι το φαινόμενο της υπόγειας εισροής υδάτων από το Πήλιο στον ναό της Παναγίας Τρύπας τις τελευταίες μέρες, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στο Πήλιο, με αποτέλεσμα να μην τελούνται λειτουργίες από την Κυριακή στον ναό.

Τα ύδατα των πηγών αναβλύζουν υπόγεια στο κυρίως τμήμα του ναού που βρίσκεται μέσα στον βράχο, και η στάθμη του νερού κατά διαστήματα φθάνει τα 5 εκατοστά, με τρεις αντλίες να εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου το νερό να διοχετευθεί εκτός του ναού.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επίτροπος του ναού, Θανάσης Μπουγάς, το φαινόμενο είναι πιο έντονο φέτος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν, και μόλις καταλαγιάσει θα τελούνται και πάλι οι ακολουθίες στον ναό.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το προσκύνημα της Παναγίας της Τρύπας παραμένει ανοιχτό, για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν, αλλά δεν προσεγγίζουν, μέχρι νεωτέρας οι προσκυνητές το κυρίως τμήμα του ναού, που βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη, λόγω των υδάτων που κατακλύζουν τον χώρο.

Τα υπόγεια ύδατα του Πηλίου διέρχονται από τον ναό σε βάθος χρόνου, αλλά το φαινόμενο, όπως προαναφέρθηκε, είναι πιο έντονο φέτος και αποδίδεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν και στον μεγάλο όγκο νερού που δέχτηκε το Πήλιο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου