ΤΟΠΙΚΑ

Φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

φυσικές-επιστήμες-στο-νηπιαγωγείο-90175

Μια ακόμη εξαιρετική παιδαγωγική ημερίδα πραγματοποιήθηκε προχθές, Τετάρτη 7 Μαρτίου, από τη σχολική σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Τζένη Μωραΐτη, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των νηπιαγωγών του Μαγνησίας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσιάτικα, οι νηπιαγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τις 8.00 μέχρι τις 14.00 μια σειρά εισηγήσεων που στόχο είχαν την παιδαγωγική κατάρτιση και επιμόρφωση στην προσέγγιση των φυσικών επιστημών από το Νηπιαγωγείο.

Η Βασιλεία Χρηστίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέπτυξε το θέμα: «Η γνωστική σύγκρουση ως διδακτικό εργαλείο στις φυσικές επιστήμες: θεωρητική και βιωματική προσέγγιση». Ο Δρ Χρήστος Θ. Ξενάκης, επ. σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών, αντιπρόεδρος Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος παρουσίασε το θέμα: «Διερευνητικές εργασίες-projects στο πλαίσιο του Νηπιαγωγείου: Παραδείγματα και εφαρμογές στην Αστρονομία» και ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος με τη σειρά το θέμα: «Εποπτικά μέσα διδασκαλίας για μια διαδραστική προσέγγιση θεμάτων αστρονομίας». Η παραπάνω παρουσίαση στηρίχθηκε στο εξαιρετικό υλικό της προσωπικής συλλογής του κ. Ζαφρατζά, το οποίο για τις ανάγκες της ημερίδας μεταφέρθηκε και εκτέθηκε στο αμφιθέατρο.

Τέλος, η Τζένη Μωραΐτη, σχολική σύμβουλος 32ης Π. Ε. Προσχολικής Αγωγής, αναζήτησε τα παραπάνω στοιχεία των φυσικών επιστημών στον χώρο του λαϊκού παραμυθιού, που τόσο αγαπούν τα παιδιά, μέσα από το θέμα: «Ταξίδια πέρα από τη Γη: όταν οι ανάγκες των ηρώων του παραμυθιού βρίσκουν λύση στον Ήλιο».

Την ημερίδα τίμησαν ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος έδωσε την ευλογία του και με πολύ αγάπη συγχάρηκε τις νηπιαγωγούς για το δύσκολο και τόσο σημαντικό έργο τους, ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος κ. Μαυρομάτης, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο όλο εγχείρημα, καθώς και ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, Απόστολος Μαγουλιώτης, που με ιδιαίτερη χαρά για άλλη μια φορά δήλωσε τη σαφή στήριξη στο έργο της νηπιαγωγού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου