ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διάρθρωση σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

νέα-διάρθρωση-σε-πρωτοβάθμια-και-δευτ-90198

Νέοι και περισσότεροι προϊστάμενοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου οργανισμού παιδείας, βάσει του οποίου αλλάζει η διάρθρωση στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας όσο και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυξάνονται από δύο σε πέντε τα τμήματα διοίκησης που θα υποστηρίζουν το έργο του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, εκτός από τον διευθυντή, υπήρχε υπεύθυνος διοικητικού προσωπικού και υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων. Πλέον οι θέσεις προϊσταμένων αυξάνονται σε πέντε: διοικητικού, προσωπικού, οικονομικού, πληροφορικής και νέων τεχνολογιών και εκπαιδευτικών θεμάτων.

«Το νέο σύστημα θα είναι αρκετά λειτουργικό, χρειάζεται όμως στελέχωση των διευθύνσεων με εκπαιδευτικό προσωπικό, τεχνική υποστήριξη και συγκεκριμενοποίηση των αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων και των σχέσεων μεταξύ των τμημάτων αλλά και μεταξύ των τμημάτων και των σχολείων», σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ωστόσο την ίδια ώρα, οι αλλαγές έχουν προκαλέσει αναστάτωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον ορισμό πέντε τμημάτων στη διοίκηση της εκπαίδευσης, η στελέχωση των οποίων όμως δεν γίνεται με επιπλέον προσωπικό, καθιστά ορισμένους διοικητικούς υπαλλήλους προϊσταμένους των εαυτών τους. Προϊστάμενος δηλαδή και υφιστάμενος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.

Υπάρχουν επίσης διαμαρτυρίες ότι επιλέγονται προϊστάμενοι διοικητικοί υπάλληλοι με λιγότερα τυπικά προσόντα και βάσει μόνο της προϋπηρεσίας τους, σε αντίθεση με τις επιταγές του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, οι διευθυντές Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, απέφυγαν να στείλουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εισήγηση για την τοποθέτηση προϊσταμένων, και περιορίστηκαν στην αποστολή λιστών με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις θέσεις και την προϋπηρεσία τους.

Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης και για την αλλαγή του καθηκοντολογίου των προϊσταμένων τμημάτων, κάτι που αναμένεται να επιφέρει αναστάτωση στη λειτουργία της διοίκησης της εκπαίδευσης και αυτή να έχει αντίκτυπο και στα ίδια τα σχολεία. Για το ίδιο θέμα, διοικητικοί των οποίων τα καθήκοντα αλλάζουν, απειλούν και με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Ποιοι είναι οι προϊστάμενοι των τμημάτων

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, νέοι προϊστάμενοι στα τμήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ορίστηκαν οι:

Στην Πρωτοβάθμια: Βλαχάβας Ελευθέριος – τμήμα Α’ Διοικητικού, Ακριβούσης Απόστολος – τμήμα Β’ Οικονομικού, Σκούρας Γεώργιος – τμήμα Γ’ Προσωπικού και Μπάρτζος Ιωάννης – τμήμα Δ’ πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Παραμένει προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων ο κ. Βασίλης Δραχτίδης.

Στη Δευτεροβάθμια: Δαλαμάγκα Γεωργία – τμήμα Α’ Διοικητικού, Μπέα Ελένη – τμήμα Β’ Οικονομικού, Ντίνου Λουκία – τμήμα Γ’ Προσωπικού και Σκάρλα Παναγιώτα – τμήμα Δ’ πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Παραμένει προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων η κ. Ρηγώ Φασουράκη.

Χθες, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έγινε μια άτυπη τελετή καλωσορίσματος των νέων προϊσταμένων στις θέσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου