ΤΟΠΙΚΑ

Εστησε απάτη μέσα στα Δικαστήρια του Βόλου!

εστησε-απάτη-μέσα-στα-δικαστήρια-του-β-90986

Εκμεταλλευόταν τη θρησκευτική συνείδηση των πολιτών και πουλούσε εικόνες ισχυριζόμενος ότι τα χρήματα αξιοποιούνταν υπέρ του Συλλόγου Πρώην Τοξικομανών και Αποφυλακισθέντων, ενώ δεν υπάρχει τέτοιος σύλλογος, μέχρι που ο θρασύτατος έφτασε και στα δικαστήρια Βόλου και τόλμησε να χτυπήσει την πόρτα του εισαγγελέα υπηρεσίας!

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε έναν ημεδαπό ηλικίας περίπου 36 ετών, κάτοικο Βέροιας, για απόπειρα απάτης. Η σύλληψη του 36χρονου έγινε στα δικαστήρια Βόλου έξω από τα γραφεία της Εισαγγελίας!

Λίγο νωρίτερα, ο 36χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει μία από τις εικόνες που κουβαλούσε σε τσάντα στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ισχυριζόμενος ότι αυτές είναι χειροποίητες και ότι τις φτιάχνουν τα μέλη του Συλλόγου.

Κρατούσε στα χέρια του χαρτιά που επεδείκνυε με έμφαση, τονίζοντας ότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα του Συλλόγου, και βεβαίως και του ιδίου που αποτελεί μέλος αυτού. Δεν είχε καμία συστολή για τα επαίσχυντα ψεύδη που έλεγε, και μάλιστα φαινόταν σχεδόν υπερήφανος για το υποτιθέμενο έργο που έκανε.

Καλοπροαίρετα ο εισαγγελέας υπηρεσίας δέχτηκε να αγοράσει μία εικόνα. Ρώτησε για το κόστος και τότε ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε επισκεφτεί τους επάνω ορόφους των δικαστηρίων και υποστήριξε ότι είχε πουλήσει εικόνες και σε δικαστές, έναντι ποσών της τάξεως των 50-60 ευρώ.

Ο εισαγγελέας προσπαθούσε να διαλέξει μία από αυτές που κουβαλούσε στην τσάντα ο 30χρονος και σχεδόν είχε καταλήξει σε αυτή που προτιμούσε, όταν ζήτησε από τον απατεώνα να δει τα χαρτιά του!

Ο 36χρονος με το απύθμενο θράσος αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα έγγραφο του Συλλόγου, παρά μία εξέταση ούρων, την οποία μάλιστα είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια, το 2008.

Επιπλέον, δεν ήξερε να κατονομάσει κανένα άλλο μέλος του υποτιθέμενου Συλλόγου, ενώ δεν γνώριζε και σε ποιον τόπο κατασκευάζονται οι εικόνες από τους πρώην τοξικομανείς και αποφυλακισθέντες…

Σε δευτερόλεπτα, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να λέει ότι έχει δύο παιδιά και να αναρωτιέται φωναχτά: «Τι να κάνω για να τα ζήσω;». Ο Εισαγγελέας ζήτησε από τον αστυνομικό των δικαστηρίων να κρατηθεί ο 36χρονος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 36χρονος κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απόπειρα απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θρασύτατος χθες δεν έκανε «βόλτα» μόνο στα δικαστήρια Βόλου, αλλά νωρίτερα το πρωί επισκέφτηκε και την Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου