ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος αποκλεισμού του Σωρού

κίνδυνος-αποκλεισμού-του-σωρού-91658

Κίνδυνος αποκλεισμού του οικισμού του Σωρού, καθώς ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην περιοχή καταρρέει σιγά-σιγά. Χθες στον απόηχο θαλασσοταραχής που έπληξε την περιοχή, κατέρρευσε τμήμα του δρόμου στη συμβολή των οδών Λυδίας και Λεμάν, μέσα στη θάλασσα, παρασύροντας καθρέπτες ελέγχου κυκλοφορίας και σήματα. Η θάλασσα «τρώει» το υπόβαθρο του οδοστρώματος επί σειρά ετών και το πλάτος του δρόμου μειώνεται σταδιακά, ωστόσο έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν εκτελούνται, ούτε καν έχουν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εξωραϊστικού συλλόγου Νέων Παγασών, Κων. Βιδανόπουλο, το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Η θάλασσα «σκάβει» το υπόβαθρο του δρόμου, με αποτέλεσμα σε κάθε θαλασσοταραχή νέο τμήμα του οδοστρώματος να «κόβεται» και να καταρρέει. «Με τη νέα θαλασσοταραχή έφυγε και νέο κομμάτι του δρόμου, και μαζί έπεσαν σήματα και καθρέπτες που ήταν τοποθετημένα πάνω στο οδόστρωμα», περιέγραφε ο κ. Βιδανόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ο Δήμος Βόλου δεν μπορεί να παρέμβει εκτός κι αν η Κτηματική Υπηρεσία, η έδρα της οποίας είναι στη Λάρισα, δώσει εντολή.

Επί σειρά ετών όμως, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται και έργα δεν δρομολογούνται. «Η περιοχή του Σωρού είναι αναπτυσσόμενη. Εκεί ζουν δεκάδες οικογένειες. Και ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο μοναδικός για να έχει κανείς πρόσβαση στην περιοχή. Κάθε φορά που πιάνει θαλασσοταραχή τρέμουμε για το αν θα υπάρχει δρόμος την επόμενη ημέρα», περιέγραψε ο κ. Βιδανόπουλος.

«Θα ζητήσουμε ως Σύλλογος από τον Δήμο Βόλου να παρέμβει στην Κτηματική για να μπορέσει να δρομολογήσει έργο και να αποκατασταθεί το πρόβλημα που υπάρχει», συμπλήρωσε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου