ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της Βαμβακουργίας

ανοιξε-ο-δρόμος-για-την-αξιοποίηση-του-91931

Ανοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία που ρημάζει επί σειρά πολλών ετών και αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο του Μνημονίου θα διερευνηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του βιομηχανικού συγκροτήματος της «Βαμβακουργία Βόλου».

Το συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 87 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, ανήκει στον πρώην ΟΕΚ, του οποίου καθολικός διάδοχος κατέστη ο ΟΑΕΔ. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και η μη αξιοποίησή του υποβαθμίζει την καθημερινότητα των περιοίκων, καθώς γειτνιάζει με τον αστικό ιστό.

Οι προτάσεις θα αναφέρονται στην αξιοποίηση/επανάχρηση τμήματός του ή του συνόλου του ακινήτου, ιδίως για χρήσεις:

  • Πανεπιστημιακές (Φοιτητικές Εστίες, Εγκαταστάσεις νέων Τμημάτων, Ερευνητικό Κέντρο, Τεχνολογικό Πάρκο, Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
  • Κοινωνικής ανταπόδοσης (στέγη για ευάλωτες ομάδες, νέους ερευνητές, αθλητικές εγκαταστάσεις, έδρα νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων καινοτομίας ή συνεταιριστικών επιχειρήσεων)

και γενικότερα για χρήσεις συμβατές με την ταυτότητα και τη θέση του ακινήτου, τον χαρακτήρα της πόλης και το περιβάλλον αστικό τοπίο.

Πέραν αυτών επισημαίνεται ότι, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την περαιτέρω ασφάλιση (περιμετρική περίφραξη και σφράγιση ανοιγμάτων κτιρίων επί της οδού Μυτιλήνης) του ακινήτου και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου