ΤΟΠΙΚΑ

Σκυλάκι βρέθηκε στα δόντια πιτ μπουλ στο γήπεδο του Μαγνησιακού

σκυλάκι-βρέθηκε-στα-δόντια-πιτ-μπουλ-σ-92165

Σε εφιάλτη μετατράπηκε προχθές για 28χρονο Βολιώτη η απογευματινή βόλτα με τον σκύλο του ράτσας κοκόνι, το οποίο είχε δεμένο με λουρί, στο γήπεδο του Μαγνησιακού.

Σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 28χρονης είδε ένα πιτ μπουλ να τρέχει προς το μέρος τους και άμεσα κινήθηκε να πάρει τον σκύλο του στην αγκαλιά προκειμένου να τον σώσει από τα κοφτερά δόντια του ζώου που φαινόταν αγριεμένο.

Ακολούθησε κυριολεκτικά μάχη, η οποία όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης του μικρόσωμου σκύλου διήρκεσε τέσσερα με πέντε λεπτά της ώρας.

Το πιτ μπουλ όρμησε πάνω στον 28χρονο και άρπαξε με τα δόντια του τον σκύλο από την αγκαλιά του, ρίχνοντάς τον κάτω.

«Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να του ανοίξω το στόμα με τη βοήθεια ενός φίλου μου που ήταν παρών στο περιστατικό και τελικά τα κατάφερα. Πήρα το ζώο αιμόφυρτο και το μετέφερα άμεσα στον κτηνίατρο. Το ένα του πόδι μπορεί να μείνει παράλυτο, ενώ ο τραυματισμός στον λαιμό ήταν ευτυχώς μικρής έκτασης», είπε ο ίδιος.

Όταν συνέβαιναν όλα αυτά ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ βρισκόταν σε σχετική απόσταση. Ο 28χρονος ανέφερε ότι είχε μαζί του δύο ζώα και τα είχε ελεύθερα, σχετικά μακριά από τον ίδιο λίγο πριν από την επίθεση.

«Έπρεπε να είχε λάβει κάποια μέτρα», συνέχισε, τονίζοντας ότι ο σκύλος του χρειάζεται τώρα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να γίνει οστεοσύνδεση στο πόδι του.

Ο 28χρονος ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη. Ερωτηθείς σχετικώς εάν ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ έκανε κάποια ενέργεια για να βοηθήσει, είπε ότι αποχωρώντας από το γήπεδο άφησε το τηλέφωνό του στον φίλο του που ήταν μάρτυρας του περιστατικού και παρέμεινε στον τόπο, όταν ο ίδιος έσπευσε να μεταφέρει το ζώο σε κτηνιατρείο.

«Σίγουρα πρέπει να προβεί σε κάποια ενέργεια. Έστω να καλύψει τα έξοδα για την περίθαλψη και την αποκατάσταση της υγεία του ζώου. Ο σκύλος ευτυχώς σώθηκε, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά και για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα θα χρειαστεί σίγουρα πολύς χρόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό επίθεσης πιτ μπουλ σε άλλα ζώα στον Βόλο. Πέρυσι είχε συμβεί μία παρόμοια επίθεση με θύμα μία γάτα, η οποία δυστυχώς ξεψύχησε στα κοφτερά δόντια αγριεμένου σκύλου και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, ενώ καταγγελία είχε γίνει και για άλλο με παρόμοιο περιεχόμενο. Εκπαιδευτές σκύλων αναφέρουν ότι η εκπαίδευση ενός πιτ μπουλ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ απαιτεί και ικανότητες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου