Προκαταρκτική για τις προσλήψεις σε ΚΔΑΠ, από την Εισαγγελία Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-08, 08:51:38
Παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου το πόρισμα του ΑΣΕΠ
Προκαταρκτική για τις προσλήψεις σε ΚΔΑΠ, από την Εισαγγελία Βόλου

Παραγγέλθηκε έρευνα για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι προσλήψεις που έγιναν στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν νόμιμες ή όχι, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις καταγγελλόμενες παράνομες προσλήψεις παρελήφθη από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία ανέθεσε στον πταισματοδίκη Βόλου να διενεργήσει έρευνα και να διαπιστώσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, και εάν ναι κατά ποιών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πόρισμα, το οποίο υπογράφει ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ, Γεώργιος Μποροδήμος, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ένας πολίτης που συμμετέχει στο Δ.Σ., υπερψήφισαν με απόφασή τους την παράνομη μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων, για την πρόσληψη δέκα συνολικά προσώπων στο πλαίσιο λειτουργίας ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι προσλήψεις, οι οποίες έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2017, αφορούσαν σε τέσσερις παιδαγωγούς δασκάλους, τρεις ΠΕ φιλολόγους, 2 ΠΕ Γυμναστές, έναν ΠΕ καθηγητή Πληροφορικής και έναν ΤΕ Μουσικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο επιθεωρητής επισημαίνει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου τέλεσαν το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού και το πειθαρχικό αδίκημα της μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Προτείνει λοιπόν ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου και ο Συντονιστής τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως προχωρούσαν σε περαιτέρω ενέργειες.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπου Πάσχου.

Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι ο εκάστοτε φορέας πρόσληψης εκδίδει τη σχετική ανακοίνωση στην οποία αποτυπώνονται ρητώς:

1) τα προσόντα της κάθε ειδικότητας και η χρονική διάρκεια της απασχόλησης,

2) τα βαθμολογούμενα κριτήρια,

3) η διαδικασία εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας έως την πρόσληψη του προσωπικού.

Εντούτοις, στην προκείμενη περίπτωση ο επιθεωρητής υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου υπερψήφισε παράνομη μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων για τις προσλήψεις, οι οποίες ήταν ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ το έτος 2017-2018.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=