Υπό την ομπρέλα του Δ. Βόλου αντικαπνιστική πρωτοβουλία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-07, 19:44:09
Υπό την ομπρέλα του Δ. Βόλου αντικαπνιστική πρωτοβουλία

Υπό την ομπρέλα του Δήμου Βόλου μπαίνει πρωτοβουλία καταστηματαρχών εστίασης στο κέντρο της πόλης, να κόψουν το κάπνισμα στο εσωτερικό των καταστημάτων τους και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, που ισχύει την τελευταία δεκαετία.

Χθες, καταστηματάρχες εστίασης είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο με τον αιρετό δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ιδιοκτήτες καταστημάτων μπήκαν στο στόχαστρο ελεγκτικών υπηρεσιών, όπως της Αστυνομίας και του Υγειονομικού, μετά από καταγγελίες που έγιναν για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ορισμένοι αποφάσισαν να κόψουν το τσιγάρο και ήδη το εφαρμόζουν στις επιχειρήσεις τους. Αλλοι τηρούν το μέτρο μέχρι αργά το βράδυ και από τις 11 και μετά επιτρέπουν στους θαμώνες τους να καπνίζουν, υπάρχουν όμως και επιχειρηματίες που θέτουν ζήτημα επιβίωσης των μαγαζιών τους, υποστηρίζοντας ότι οι θαμώνες τους είναι καπνιστές και η εφαρμογή του μέτρου θα τους πλήξει.

Στη χθεσινή συνάντηση οι υπέρμαχοι της διακοπής του καπνίσματος υποστήριξαν ότι δεν είναι θέμα επιλογής αν κάποιος θα καπνίζει ή όχι στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, αλλά συνιστά ζήτημα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου που είναι σε ισχύ. Τόνισαν μάλιστα ότι μερική εφαρμογή του μέτρου συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η επανάληψη της συνάντησης μεταξύ δήμου - καταστηματαρχών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης, τόσο των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης όσο και του κόσμου για τη διακοπή του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Στη συνάντηση, δήμος και καταστηματάρχες θα αποφασίσουν ποια θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καθολική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, και για την επιτυχία του ο δήμος θα αναλάβει να κάνει καμπάνια με αφίσες, πιθανόν με το μήνυμα «Ο Βόλος κόβει το τσιγάρο», στα πρότυπα της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε στα Τρίκαλα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;
Τώρα που μπαίνει η Άνοιξη και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω τους έπιασε ο πόνος τους καταστηματάρχες και ... φροντίζουν να εφαρμόσουν το νόμο; Ενώ όλο το χειμώνα εμείς που δεν καπνίζουμε έπρεπε να φοράμε αντιασφυξιογόνα μάσκα για να πάμε στα μαγαζιά τους; Ποιόν νομιζουν ότι κοροϊδεύουν (ακόμη μια φορά);
ΑΑ - 2018-03-07 23:59:06
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=