ΤΟΠΙΚΑ

Την Τρίτη η απόφαση για την 13χρονη

την-τρίτη-η-απόφαση-για-την-13χρονη-93028

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου θα αποφασίσει τελικά για την τύχη της 13χρονης, που φιλοξενείται προσωρινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τη δίκη της μητέρας της και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης 30 μερών την Παρασκευή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η οικογένεια της ανήλικης κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να πάρει πίσω το παιδί της και την επιμέλεια, που της έχει αφαιρεθεί προσωρινά.

Η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε την αίτηση στο Πρωτοδικείο, που είναι και το αρμόδιο δικαστήριο για να εξετάσει το αίτημα για τη επαναφορά της άσκησης της επιμέλειας από την οικογένεια της 13χρονης ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση προσδιορίστηκε να συζητηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου να είναι ενημερωμένο πλήρως για την έκβαση του αυτοφώρου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Βόλου την περασμένη Παρασκευή.

Η ανήλικη θα παραμείνει λοιπόν φιλοξενούμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μέχρι να συζητηθεί η αίτηση και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική ήδη εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, καθώς η οικογένεια που είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει, μετά την καταγγελία του περιστατικού δήλωσε αδυναμία να συνεχίζει να έχει την ευθύνη της λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Η υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία Βόλου μετά από καταγγελία που έκανε η 13χρονη στις 14 Φεβρουαρίου στον Γυμνασιάρχη του σχολείου όπου φοιτά, ότι η μητέρα της τη χτυπάει και την κακοποιεί.

Η ανήλικη υποβλήθηκε σε εξετάσεις από το ΓΝΒ και η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο την περασμένη Παρασκευή όπου δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια. Το δικαστήριο καταδίκασε την 51χρονη σε 30 μέρες φυλάκιση, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση ψυχολόγου ότι η 13χρονη, θυμωμένη με τη μητέρα της, υπερέβαλε σε όσα ανέφερε στον Γυμνασιάρχη.

Στο δικαστήριο επισημάνθηκε ότι τόσο οι γονείς του κοριτσιού όσο και η ίδια η ανήλικη θέλουν να είναι μαζί ξανά και αναμένουν εναγωνίως την απόφαση του Πρωτοδικείου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου