ΤΟΠΙΚΑ

Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα

καταβάλλονται-τα-προνοιακά-επιδόματ-94581

Καταβάλλονται από τον Δήμο Βόλου τα προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, στους 2.674 συνολικά δικαιούχους της περιοχής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής άναψε πράσινο φως για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του πρώτου διμήνου του νέου έτους, που αφορούν σε συνολικό ποσό 2.026.098,66 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι 1.364 άτομα με βαριές αναπηρίες, 198 με μεσογειακή αναιμία, 2 με εγκεφαλική παράλυση, 384 με βαριά νοητική καθυστέρηση, 31 παραπληγικοί ανασφάλιστοι, 69 παραπληγικοί του δημοσίου, 274 τυφλοί, 75 κωφάλαλοι, 6 χανσενικοί, 30 ομογενείς πρόσφυγες καθώς και 227 δικαιούχοι επιδόματος κίνησης και 14 άτομα που δικαιούνται στεγαστική συνδρομή.

Εντός των επόμενων δύο ή τριών ημερών, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συμβιβασμός για υπόθεση του 2010

Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ο Δήμος Βόλου να προχωρήσει σε συμβιβασμό με εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, την «Ξενοδοχειακή Ταξιδιωτική Τουριστική ΕΠΕ», για υπόθεση του 2010 που αφορά στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος.

Η εταιρεία είχε καταθέσει αγωγή κατά του δήμου, διεκδικώντας ποσό 2.550 ευρώ που δεν της καταβλήθηκε, και το οποίο αφορά στην πληρωμή αεροπορικών εισιτηρίων και δαπάνες διανυκτερεύσεων εκπροσώπων και εργαζομένων του καταργηθέντος δήμου.

Οι δαπάνες δεν έχουν αμφισβητηθεί και ως εκ τούτου το δικαστήριο έχει δικαιώσει την εταιρεία. Κατά της δικαστικής απόφασης ο δήμος κατέθεσε έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 17 Απριλίου. Η εταιρεία έχει αιτηθεί συμβιβασμό με τον Δήμο Βόλου. Ζητά την καταβολή μόνο της οφειλής χωρίς τους τόκους.

Με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας αποφασίστηκε ο συμβιβασμός.

Αγωγή για υδραύλακα

Στο μεταξύ, αγωγή εναντίον τριών δημοτών καταθέτει ο Δήμος Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή ποσού 103.180,58 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά σε καταστροφή υδραύλακα στη θέση «Καψάλα» στον Αγιο Βλάσιο. Οι τρεις δημότες καταδικάστηκαν τελεσίδικα από το ποινικό δικαστήριο για την καταστροφή του υδραύλακα στις 7 Δεκεμβρίου 2012, και πλέον ο δήμος αξιώνει αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Αγωγή για την αφή καντηλιών

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αντικρούσει αγωγή που κατέθεσε τον Δεκέμβριο 2017 εργαζόμενος που ζητά να υποχρεωθεί ο Δήμος Βόλου να του καταβάλλει χρηματικό ποσό 15.201,16 ευρώ με τους νομικούς τόκους υπερημερίας.

Πρόκειται για απαίτηση που αφορά στην εκτέλεση εργασιών αφής καντηλιών και περιποίησης μνημείων στο δημοτικό κοιμητήριο «Κούκος», για το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως 10 Νοεμβρίου 2017.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου