ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ

παράσταση-διαμαρτυρίας-έξω-από-το-πεδ-95701

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί με αίτημα να δίνεται το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες όλων των ταμείων ανεξάρτητα από τον τόπο της γέννας, ενώ προγραμματίζεται εκδήλωση με φοιτητικό σύλλογο για το γυναικείο κίνημα και ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σε χωριά του νομού.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών να ξεδιπλώνει μία νέα καμπάνια για τις νέες γυναίκες, εξειδικεύοντας επεξεργασμένες θέσεις για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας.

Μέσα από την καμπάνια στόχος είναι να καταδειχθούν οι πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας που αφορούν τις φοιτήτριες, να τεκμηριωθεί που βρίσκονται οι αιτίες της και να διατυπωθούν τα αιτήματα του Συλλόγου.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών προβάλει τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση το επιστημονικό αντικείμενο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών αναφέρεται: «Προβάλουμε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση το επιστημονικό αντικείμενο. Προβάλουμε αιτήματα που αφορούν το σταθερό ωράριο εργασίας, που θα κατοχυρώνεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με 7ωρο-5μερο-35ωρο. Να μπει τέρμα στα ακανόνιστα, στα σπαστά ωράρια που σμπαραλιάζουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή, ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων γυναικών, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμιά νέα να μην είναι ανασφάλιστη. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, ο υποκατώτατος μισθός για τη νεολαία, η διάκριση των μισθών ανάλογα με την ηλικία (586-511 ευρώ) και καμιά εργαζόμενη και εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.

Διεκδικούμε επέκταση της άδειας κυήσεως και τοκετού, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλες τις εργαζόμενες εγκύους και μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του γυναικείου οργανισμού (πχ κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στη βιομηχανία, βιοτεχνία, άρση βάρους, μειωμένα ωράρια, εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου). Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης και το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, με τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιριών προσωρινής απασχόλησης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου