ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμός των ΑμΕΑ από το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

αποκλεισμός-των-αμεα-από-το-κοινωνικό-95713

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τον άδικο αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή του οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, “με αφορμή τα νέα κριτήρια που ισχύουν για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία επισημαίνει την έντονη αδικία που υφίστανται ΑμΕΑ, τα οποία παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτα.

Παρά την διορθωτική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι προσαυξάνονται τα όρια υπαγωγής, για οικογένειες στις οποίες περιλαμβάνεται άτομο με αναπηρία ή με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, υπάρχει ωστόσο, ακόμα μεγάλος αριθμός των δύο κατηγοριών, οι οποίες εάν και το δικαιούνταν βάσει των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, κινδυνεύουν να το χάσουν.

Δεν πρέπει να μείνει εκτός ΚΟΤ κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, δεδομένης της μείωσης των μισθών και των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών τους, και οι οποίες βαραίνουν οικονομικά τις οικογένειες που φροντίζουν αυτά τα άτομα.

Εξάλλου, ο αποκλεισμός μερίδας των ΑμΕΑ από το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δεν μπορεί να αποδίδεται σε “εκ παραδρομής παράλειψη” εκ μέρους της κυβέρνησης”.

Τέλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανένα άτομο με αναπηρία από το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου