ΤΟΠΙΚΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη ΙΧ στην Εθνική: Νεκρός ο οδηγός

κινηματογραφική-καταδίωξη-ιχ-στην-εθ-96747

Εργαζόμενος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου ο 49χρονος οδηγός που σκόρπισε τον τρόμο στην ΠΑΘΕ – Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα για 165 χιλιόμετρα

Σε ράλι θανάτου εξελίχθηκε η κινηματογραφική καταδίωξη του Opel Corsa που κινούνταν αντίθετα στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο Βελεστίνου μέχρι τα διόδια Τραγάνας για 165 χιλιόμετρα στην Εθνική Οδό. Ο αφηνιασμένος οδηγός, ένας 49χρονος ημεδαπός από τον Σταυρό Φαρσάλων, εργαζόμενος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου του Νοσοκομείου Βόλου ως εργοθεραπευτής, ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, όταν στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας συγκρούστηκε με δύο περιπολικά οχήματα που είχαν στήσει «φράγμα» προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Είχε προηγηθεί άγρια καταδίωξη από δεκάδες περιπολικά, από το Βελεστίνο μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πίσω από την άγρια καταδίωξη με εικόνες Σικάγο δεν κρυβόταν κάποια εγκληματική πράξη ώστε να ήθελε ο οδηγός να κρύψει κάτι, αλλά ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα διπολικής διαταραχής.

Η καταδίωξη

Επί 165 χιλιόμετρα ο οδηγός του Ι.Χ. σε προφανή κατάσταση αμόκ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα αντίθετα στην ΠΑΘΕ. Στις 7.15 το πρωί κλήση στο «100» καλούσε σε βοήθεια και άμεσα περιπολικά οχήματα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα κινήθηκαν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό, αλλά μάταια.

Ο 49χρονος δεν υπάκουε στις ηχητικές προειδοποιήσεις, ενώ εκσφενδόνιζε και διάφορα αντικείμενα από τα παράθυρα στους αστυνομικούς. Μάταια οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβραδύνουν την πορεία του αυτοκινήτου του που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εκείνος συνέχιζε την τρελή πορεία στην Εθνική Οδό, εμβολίζοντας μάλιστα τα περιπολικά.

Ακόμη και όταν αυτά προπορεύονταν του «αφηνιασμένου» Ι.Χ., ο 49χρονος οδηγός, με διάφορους ελιγμούς, κατάφερνε να ξεφεύγει συνεχίζοντας την ανεξέλεγκτη πορεία πάνω στην ΠΑΘΕ.

Σε λίγη ώρα από τη στιγμή της έναρξης της καταδίωξης από τον κόμβο Βελεστίνου, ο 49χρονος συνέχιζε κανονικά την πορεία του παρά τα κλειστά διόδια της Πελασγίας σπάζοντας τις μπάρες, κάτι που έκανε και στα διόδια Μαυρομαντήλας, Θερμοπυλών και Τραγάνας.

Στο ύψος των Θερμοπυλών ο καταδιωκόμενος οδηγός σταμάτησε για λίγο. Όλα έδειχναν ότι η καταδίωξη τελειώνει, άλλα δυστυχώς μόλις πλησίασαν τα περιπολικά, εκείνος πάτησε πεντάλ και έφυγε πάλι.

Ακολούθησε καταδίωξη για πολλά χιλιόμετρα με ανεπιτυχή εξέλιξη μέχρι και τα Καμένα Βούρλα. Τελικά η τρελή πορεία του Ι.Χ. ανακόπηκε πριν τα διόδια της Τραγάνας, όπου οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο με περιπολικά και φορτηγά.

Το Ι.Χ. έσπασε και πάλι τις μπάρες και συγκρούστηκε με δύο από τα τρία αυτοκίνητα της Αστυνομίας που είχαν στήσει φράγμα. Στο σημείο ήχησαν οι σειρήνες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο 49χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο άτομα από το σημείο του δυστυχήματος, τον 49χρονο και έναν οδηγό της νταλίκας.

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Μαγνησίας και Φθιώτιδας συνέχιζαν έως αργά το απόγευμα την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο οικείο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του. Η Αστυνομία συνέχιζε να εξετάζει εάν έπασχε από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε διαπιστώθηκε ότι ανήκε στην οικογένειά του. Παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο ο 49χρονος αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Η οικογένειά του στον Σταυρό Φαρσάλων έχει τυλιχθεί σε βαρύ πένθος. Το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας είναι συγκλονισμένο.

Πανικός στην ΠΑΘΕ

Όλοι οι οδηγοί των αυτοκινήτων που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ, το εν λόγω διάστημα, είδαν κυριολεκτικά τον χάρο με τα μάτια τους.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προσπαθούσε να προστατέψει τους οδηγούς, δίνοντας οδηγίες για ακινητοποίηση των οχημάτων εντός της λωρίδας έκτακτης ανάγκης στη δεξιά πλευρά του δρόμου, καθώς ο αφηνιασμένος οδηγός κινούνταν στην αριστερή λωρίδα κατά πάνω τους.

Οι πινακίδες στα διόδια άλλαξαν τα μηνύματα ενημερώνοντας τους οδηγούς για την επικίνδυνη κίνηση του οχήματος.

Στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Φθιώτιδας η καταδίωξη συνεχίστηκε από τουλάχιστον οχτώ περιπολικά οχήματα τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας όσο και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Προφανώς σε κατάσταση εκτός ελέγχου ο 49χρονος οδηγός περνούσε ακόμη και μέσα από τα απαγορευμένα σημεία κίνησης των οχημάτων όπου υπήρχαν εργοτάξια. Το αυτοκίνητό του είχε σπασμένο παρμπρίζ και ο ίδιος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση.

Συγκλονισμένο το περιβάλλον του

Άνθρωποι του συγγενικού περιβάλλοντος του 49χρονου μίλησαν στο Πρώτο Θέμα και έκαναν λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο, εργοθεραπευτή στο επάγγελμα, που εργαζόταν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου.

«Η μητέρα δεν μπορεί να μιλήσει, θρηνεί το παιδί της. Ο Γιώργος ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Ήταν ένας φυσιολογικότατος άνθρωπος, και εργαζόταν ως εργοθεραπευτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Είχε πάρει τρίμηνη μετακίνηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Βόλο. Δυστυχώς έπασχε από διπολική διαταραχή και έπρεπε να ακολουθεί μια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως πολλές φορές δεν τηρούσε. Όταν δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, άλλαζε η συμπεριφορά του. Ήταν από πολύ καλή οικογένεια, είχε έναν ακόμα αδερφό, ωστόσο η προσοχή όλων ήταν πάνω στο Γιώργο γιατί τον λάτρευαν όλοι. Είχε καρδιά μικρού παιδιού κι όλοι οι συνάδελφοί του, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Γιώργο» είπε συγγενικό πρόσωπο του 49χρονου στο protothema.gr

Κανείς στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου δεν μπορούσε να πιστέψει στο απίστευτο επεισόδιο με την τραγική κατάληξη, και το τμήμα πλημμύρισε από θλίψη χθες όταν ενημερώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Ο 49χρονος, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος. Εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά πήρε απόσπαση στον Βόλο και δούλευε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες. Χθες που ο 49χρονος δεν παρουσιάστηκε στην εργασία του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί. Δεν είχε ενημερώσει ότι θα απουσιάσει. Ήταν γνωστό όμως, ότι είχε προβλήματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ


Φωτογραφία από το σημείο που έληξε η καταδίωξη, στην Τραγάνα – Αριστερά το αυτοκίνητο του δράστη

Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του δράστη, από όπου τελικά απεγκλωβίστηκε νεκρός

Σοβαρές οι ζημιές στα περιπολικά που εμβόλισε ο δράστης

Με αυτό το αυτοκίνητο οδηγούσε ανάποδα στην Αθηνών – Λαμίας ο δράστης

φωτό: lamiareport.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου