ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για ψήφισμα – βέτο σχετικά με την καύση σκουπιδιών

πρόταση-για-ψήφισμα-βέτο-σχετικά-με-τ-97369

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου απέστειλαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Λαϊνας και Αχ. Καλυβιώτης, αναφέροντας τα εξής:

«Παρακαλούμε όπως στη συζήτηση που ο δήμος θα διοργανώσει με φορείς, πολίτες και επιστήμονες για το γνωστό θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει στην πόλη μας, βάσει των λεγομένων των επιστημόνων, να φροντίσει η Δημοτική Αρχή στο τέλος της συζήτησης, να αναλάβει πρωτοβουλία απαγόρευσης της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, και να μην πραγματοποίησει (βάσει του σκεπτικού της) εργοστάσιο στο ΧΥΤΑ.

Να προκαλέσει ψήφισμα βέτο προς την Περιφέρεια, να δημοσιεύει κάθε μήνα τα όρια των περιβαλλοντικών ελέγχων π.χ. ήρθε το καράβι από την Ιταλία στη ΑΓΕΤ γεμάτο σκουπίδια, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την Περιφέρεια, αν ειδοποιήθηκε βέβαια, και εάν ναι ποια ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Συνεχίζοντας να ερωτηθεί η ΑΓΕΤ από τη Δημοτική Αρχή εάν καίει τα σκουπίδια για παραγωγή ενέργειας προς ιδία κατανάλωση “ΝΕΤ. ΜΙΤΕΡΙΝΚ” ή για να πουλάει ρεύμα στη ΔΕΗ, γιατί αν ισχύει αυτό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος κατά τη γνώμη μας να υφίσταται ως εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος μέσα στον ιστό της πόλης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου