ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης με μολότοφ στη Λέσχη Φιλάθλων Νίκης

στα-ίχνη-των-δραστών-της-επίθεσης-με-μο-97587

Κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών, που χτύπησαν με μολότοφ την Κυριακή το βράδυ στη Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων της Νίκης Βόλου, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία. Γύρω στις 9 το βράδυ μετά τον αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – Νίκης Βόλου (με σκορ 1-3), δύο άγνωστοι δράστες που ήταν πεζοί, είχαν πετάξει δύο βόμβες μολότοφ και μόνο ως θαύμα μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί διεξάγουν διακριτικά και μεθοδικά έρευνα, συλλέγοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο, κα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σημαντική πρόοδος στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία για τα αδικήματα της έκρηξης, του εμπρησμού, της απόπειρας διάπραξης φθορών και της παραβίασης του Νόμου περί αθλητισμού, και σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια της απτά στοιχεία γύρω από την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί επεξεργάζονται τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και ψηφιακό υλικό που αναζητήθηκε και συγκεντρώθηκε, με την έρευνα να σημειώνει ιδιαίτερη πρόοδο. Για την ταυτοποίηση των δραστών αξιοποιείται κάθε χρήσιμη πληροφορία.

Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 9 το βράδυ ενώ στη Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων της Νίκης Βόλου βρίσκονταν δέκα φίλαθλοι των κυανόλευκων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες που έγιναν τότε στην Αστυνομία, δύο άγνωστοι «έκοβαν» βόλτες νωρίτερα, και όντας πεζοί εκτόξευσαν δύο βόμβες μολότοφ.

Για καλή τύχη των θαμώνων η πρώτη βόμβα μολότοφ σε γυάλινο μπουκάλι έσκασε στο πεζοδρόμιο επί των οδών Μαιάνδρου και Εγγλεζονησίου και όχι για παράδειγμα στην τζαμαρία του Ομίλου, ενώ η δεύτερη, σε πλαστικό μπουκάλι, εκτοξεύθηκε απέναντι από τη Λέσχη και πλησίον του γηπέδου Π. Μαγουλάς.

Ο πρόεδρος της Λέσχης, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, έδωσε κατάθεση στην Α.Δ. Μαγνησίας λίγο αργότερα, με την Αστυνομία να αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου