ΤΟΠΙΚΑ

Εμφραγμα… στο Μητρώο του ΕΦΚΑ στον Βόλο

εμφραγμα-στο-μητρώο-του-εφκα-στον-βόλ-97834

«Εμφραγμα» στο Μητρώο του ΕΦΚΑ στον Βόλο. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι, καθώς εκτός των καθημερινών συναλλαγών με τους πολίτες, έχουν να διεκπεραιώσουν αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας για τους υποψηφίους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μόνιμων προσλήψεων στους ΟΤΑ αφενός, και αφετέρου αιτήσεις από τους συνταξιούχους για την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων από τις επικουρικές συντάξεις.

Στο ισόγειο του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ, που λειτουργεί πλέον ο ΕΦΚΑ, επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι ουρές τις τελευταίες μέρες φτάνουν έξω, στο πεζοδρόμιο του κτιρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από Δευτέρα μέχρι και χθες Παρασκευή, από το Μητρώο είχαν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 1.500 άτομα που είχαν υποβάλλει αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης αναγνώρισης προϋπηρεσίας.

«Οι υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους, όμως αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει αυτό ταυτόχρονα για όλους. Δεν είναι εύκολο να μπορείς την ίδια στιγμή ταυτόχρονα να κάνεις διασταύρωση στοιχείων για την αναγνώριση προϋπηρεσίας ενσήμων και να καταχωρείς αιτήσεις για την επιστροφή των παρακρατήσεων που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις», σημείωνε χθες με νόημα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΕΦΚΑ, σχολιάζοντας τις ατέλειωτες ουρές.

Χθες, τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, στις 12.30 το μεσημέρι στο Μητρώο επικρατούσε αναβρασμός, καθώς είχαν εξυπηρετηθεί ήδη 220 άτομα και εν αναμονή βρίσκονταν περίπου άλλα 100 που περίμεναν υπομονετικά, άλλοι στο ισόγειο και άλλοι έξω από το κτίριο στο πεζοδρόμιο, ώστε να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους.

Πίσω από τα γκισέ, υπάλληλοι και υπολογιστές είχαν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά». Με τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν κυρίως όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει καν το περιθώριο καθυστέρησης, ούτε στην καταμέτρηση ενσήμων ούτε φυσικά στη χορήγηση της βεβαίωσης προϋπηρεσίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου