ΤΟΠΙΚΑ

Κοινός σχεδιασμός περιφερειακών πολιτικών

κοινός-σχεδιασμός-περιφερειακών-πολ-480862

«Προγραμματική επίθεση φιλίας», προαναγγέλλει ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απόστολος Παπατόλιας προς τον κ. Αγοραστό, εν όψει της έναρξης λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Η «επίθεση φιλίας» θα επικεντρώνεται στη συλλογική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο οφείλει να κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως «στρατηγείο της περιφερειακής ανάπτυξης», όπως τόνισε ο κ. Παπατόλιας, καθώς και ως «κατ’ εξοχήν χώρος προγραμματικών συμφωνιών για τον από κοινού σχεδιασμό των περιφερειακών πολιτικών».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Νομάρχης, «είναι απολύτως οριακό, σχεδόν ισοδύναμο. Αυτό δείχνει ότι οι πολίτες έδωσαν εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι οφείλουμε να επιδιώξουμε μετεκλογικές συνεργασίες στη διαμόρφωση και την υλοποίηση των πολιτικών της Περιφέρειας», ήταν το συμπέρασμα του Νομάρχη Μαγνησίας. «Όποιος πορευθεί ηγεμονικά και μοναχικά, απλώς θα αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση των πολιτών της Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας.

Ο κ. Παπατόλιας, ανέφερε ακόμη ότι ήδη από τις πρώτες μέρες του νέου θεσμού θα φανεί καθαρά η διάθεσή του για δημιουργική αντιπολίτευση και προγραμματικές συγκλίσεις μέσω της κατάθεσης προτάσεων, που θα αφορούν στην δημιουργία Πανθεσσαλικού φορέα Στήριξης του Αγρότη, Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, Περιφερειακού Συμφώνου Αλληλεγγύης και Πανθεσσαλικού Φορέα Στήριξης της Απασχόλησης.

Παράλληλα, από την πλευρά του κ. Παπατόλια, τονίστηκε πως η «Θεσσαλών Δύναμη» θα πιέσει σε σημαντικό βαθμό για την υλοποίηση έργων και δράσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη Θεσσαλία, όπως η υπογραφή όλων των προγραμματισμένων συμφωνιών για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, η προώθηση των διαδικασιών για την οδική σύνδεση των παραλίων Λάρισας – Μαγνησίας, η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Λάρισα-Τρίκαλα, η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στην Κάρλα και όλων των εγκεκριμένων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Τα έργα αυτά, ως δηλωτικά της περιφερειακής μας ταυτότητας, πρέπει να ιεραρχηθούν ως προτεραιότητες για τις πρώτες 100 ημέρες λειτουργίας του νέου θεσμού», δήλωσε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου