ΤΟΠΙΚΑ

Υποστελεχωμένο και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό το ΠΕΔΥ Βόλου

υποστελεχωμένο-και-με-πεπαλαιωμένο-ε-99226

Επισημαίνοντας τις ανάγκες για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων απαραίτητων υλικών για την Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Βόλου και μετά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Μαγνησίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνίου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης ζητά την αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου, την προμήθεια απαραίτητων αναλώσιμων υλικών και τη στελέχωση της Μονάδας με Ιατρούς τουλάχιστον βασικών ειδικοτήτων.

Αναλυτικά η επιστολή: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Μαγνησίας, για τις σημαντικές ελλείψεις που διαπιστώνονται στη Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ Βόλου.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα σε αναλώσιμα απαραίτητα υλικά, στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος παραμένει πεπαλαιωμένος, με μικρή διαγνωστική ικανότητα, και μεγάλη συχνότητα βλαβών, οι οποίες αποκαθιστώνται δύσκολα λόγω της ανυπαρξίας ιατροτεχνικής υπηρεσίας. Αποτέλεσμα της συχνότητας και της βαρύτητας των βλαβών, είναι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου να τίθεται συχνά και επί μακρόν εκτός λειτουργίας, δυσχεραίνοντας εξαιρετικά το καθημερινό έργο των επιστημόνων που υπηρετούν σε αυτή.

Υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε μικροβιολογικά υλικά – αναλώσιμα, κυρίως αντιδραστήρια ορμονικά, σε ορθοδοντικά υλικά, σε οδοντιατρικά υλικά και σε οδοντοπροσθετικές μασέλες. Τα απολύτως απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα που απαιτούνται άμεσα είναι ο υπέρηχος, η προμήθεια ενός ειδικού τάπητα για το τεστ κοπώσεως και ένα μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας. Επίσης το ιατρικό προσωπικό είναι αποδεκατισμένο. Είναι επιτακτική η ανάγκη να στελεχωθούν σχεδόν όλα τα τμήματα με ιατρούς τουλάχιστον των βασικών ειδικοτήτων, ενώ μεγάλες είναι οι ανάγκες και σε κτηριακές υποδομές, με τα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες να χρήζουν άμεσης επισκευής.

Η άρτια τεχνολογική υποδομή αποτελεί προϋπόθεση για μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καλύψει διαρκείς και ανελαστικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής μας, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές δωρεάν δηλαδή χωρίς την καταβολή αντιτίμου συμμετοχής.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στην επίλυση των προβλημάτων, ώστε οι επιστήμονες ιατροί να εργάζονται απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών και της τοπικής μας κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου