ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

δράσεις-από-τον-δημοκρατικό-σύλλογο-γ-99428

Σειρά δράσεων προγραμματίζει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που εορτάζεται την Πέμπτη στις 8 του Μάρτη, ενώ παράλληλα ξεκινάει καμπάνια για τις σπουδάστριες σε ΑΕΙ- ΤΕΙ με σύνθημα «Νέα Γυναίκα. Παλεύουμε μαζί για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή».

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στο ΕΚΒ, η Λίλα Πέτρου, μέλος του Συλλόγου, ενημέρωσε ότι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μεθαύριο Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 η θεατρική ομάδα του συλλόγου θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Μάνα Κουράγιο» του Μπρεχτ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας στις 6 το απόγευμα.

Επιπλέον, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ στις 10:30 το πρωί, με αίτημα να δίνεται το επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες όλων των ταμείων, ανεξάρτητα από τον τόπο της γέννας, ενώ προγραμματίζεται εκδήλωση με φοιτητικό σύλλογο για το γυναικείο κίνημα και ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σε χωριά του νομού.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Ρίτσα Κωτή, να ξεδιπλώνει μία νέα καμπάνια για τις νέες γυναίκες, εξειδικεύοντας επεξεργασμένες θέσεις για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας.

«Μέσα από την καμπάνια θέλουμε να αναπτύξουμε τις πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας που αφορούν τις φοιτήτριες, να αναδείξουμε πού βρίσκονται οι αιτίες της, αλλά και να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας» πρόσθεσε η ίδια.

«Όσο η μόρφωση, η εργασία, η μητρότητα, οι ανάγκες των νέων γυναικών θεωρούνται ατομική υπόθεση, όσο στην οικονομία τα πάντα, μετρώνται με το κέρδος των επιχειρηματικών κολοσσών, οι γυναίκες θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες» επισήμανε από την πλευρά της η γραμματέας του Συλλόγου Δέσποινα Ευαγγελινού.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών θέλει να φτάσει στις νέες γυναίκες το μήνυμα ότι ατομική λύση δεν υπάρχει.

«Καλούμε τις νέες γυναίκες στις σχολές να σκεφτούν, να μελετήσουν, να μάθουν ποια είναι η αιτία που σήμερα, παρ’ όλες τις δυνατότητες, είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», είπε η ίδια, επισημαίνοντας ότι οι φοιτήτριες αναζητούν εργασία από τα πρώτα έτη, ώστε να καλύπτουν τα έξοδά τους και να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Με αυτό το δεδομένο, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών προβάλλει τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση το επιστημονικό αντικείμενο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου