ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν ποδηλατοδρόμους σε Ορμινίου, Απόλλωνος και παρόχθιους του Αναύρου

ζητούν-ποδηλατοδρόμους-σε-ορμινίου-α-100657

Ποδηλατοδρόμους σε Ορμινίου, Απόλλωνος και στις παρόχθιες του Αναύρου ζητούν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου, που φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στην εκστρατεία Ecomobility.

Οι μαθητές κατέγραψαν τα προβλήματα της συνοικίας της Ν. Δημητριάδας όπου είναι η έδρα του σχολείου τους. Όπως διαπίστωσαν, νέοι έως 40 ετών επιλέγουν σε ποσοστό 80% ως μέσο μετακίνησης το αυτοκίνητο. Αν υπήρχαν ποδηλατόδρομοι το 80% των νέων δήλωσαν ότι θα επέλεγαν να μετακινηθούν με το ποδήλατο, ενώ οι μεγαλύτεροι δήλωσαν ότι θα επέλεγαν το αστικό ΚΤΕΛ αν υπήρχαν πιο έγκαιρα και περισσότερα δρομολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές πρότειναν τη χάραξη ποδηλατοδρόμου, όπως επίσης και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, που όπως αποτύπωσαν στην έρευνά τους είναι κατεστραμμένα, κατειλημμένα από ζαρντινιέρες, άναρχη ιδιωτική φύτευση, ράμπες που οδηγούν σε ιδιωτική πάρκινγκ. «Η κατάσταση των πεζοδρομίων προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια, καθώς οι πεζοί αναγκάζονται να κινούνται από το οδόστρωμα μαζί με τα αυτοκίνητα», σημείωσε ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Βόλου, Ανδρέας Συκιώτης.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν οι μαθητές Γεωργία Αγγελή, Σταμάτιος Αγγελής, Δημήτριος Ανδρεούδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης, Δημήτριος Καραγιάννης, Αλέξανδρος Καπίτσας, Φίλιππος Τέλχα και Ευστάθιος Τσιαντάρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου