ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα Αλλαγής: «Πρόβα συνεδρίου» στον Βόλο

κίνημα-αλλαγής-πρόβα-συνεδρίου-στο-100845

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, όπως προέβλεψαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που επισκέφτηκαν χθες τον Βόλο, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου με τα μέλη και τους φίλους του νέου πολιτικού φορέα.

Η ομιλία των κ.κ. Μανώλη Όθωνα, Γιώργου Πεταλωτή και Θωμά Ψύρρα στην πολιτική εκδήλωση στο Volos Palace, συνέπεσε με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, και όπως ήταν φυσικό σχολιάστηκε από τους εκπροσώπους του πάνελ, που εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ενώ επίσης παρουσίασαν τις βασικές αρχές του νέου καταστατικού, στο οποίο μεταξύ άλλων καθιερώνονται οι προκριματικές εκλογές για τη στελέχωση των βουλευτικών ψηφοδελτίων αλλά και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.

«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα το διαφορετικό από αυτά που βιώνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όχι ότι δεν υπάρχει πάγκος ή εφεδρείες, αλλά με τον πυρήνα της αντίληψης, της λογικής και του βασικού σχεδίου που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό», σημείωσε ο πρώην βουλευτής Μανώλης Όθωνας για να συνεχίσει λέγοντας: «Οι προοδευτικοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά, μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς πρόγραμμα.

Ο ίδιος έψεξε επίσης τη Ν.Δ., λέγοντας πως «παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, ανίκανη τελικά να αναδείξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Τόσο ο κ. Όθωνας όσο και οι άλλοι δύο ομιλητές επέκριναν τους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες τακτικές που μπορεί να κοστίσουν στη χώρα. Απαντώντας μάλιστα στις ενστάσεις που υπάρχουν για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής και τη διγλωσσία στο Σκοπιανό, ο κ. Θωμάς Ψύρρας, υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι οι διαφορετικές απόψεις στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά ότι στην κυβέρνηση που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, και στη ΝΔ που θέλει να κυβερνήσει, το πολιτικό στίγμα όσον αφορά το Σκοπιανό παραμένει θολό» όπως είπε.

Σύμφωνα με τους τρεις ομιλητές, η κοινωνία έχει ανάγκη από μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, την οποία σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής, και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μετά το συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα, υπάρχει πολιτικός χρόνος για να διαμορφωθούν ευνοϊκοί πολιτικοί συσχετισμοί για το Κίνημα.

«Είμαστε σε μεταβατική φάση, σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Το στοίχημα να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν αρχηγό το πετύχαμε. Τώρα προχωράμε στο συνέδριο που θα ενοποιήσει αυτό τον φορέα. Υπάρχει προοπτική και αισιοδοξία ότι το εγχείρημα μπορεί να πετύχει», σημείωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να αποτελέσουμε προοδευτικό πόλο για πολίτες που είχαν κάνει άλλες επιλογές και τώρα δεν είναι ικανοποιημένοι».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν επίσης οι βασικές αρχές του καταστατικού του νέου φορέα, το οποίο θα τεθεί υπό έγκριση στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 16-18 Μαρτίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου