ΤΟΠΙΚΑ

Δικάζεται η μητέρα για την κακοποίηση της 13χρονης κόρης της

δικάζεται-η-μητέρα-για-την-κακοποίηση-101434

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου θα δικαστεί αύριο Παρασκευή η 51χρονη γυναίκα, που στις 15 Φεβρουαρίου 2018 χτύπησε με τα χέρια της την κόρη της μετά από διαφωνία που είχαν για το διάβασμα, και της προξένησε μώλωπες και τραύμα.

Η Εισαγγελία Βόλου απέρριψε τελικά την ενεργοποίηση του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης και η 51χρονη γυναίκα θα καθίσει τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, βαρυνόμενη με το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Στο μεταξύ, η ανήλικη φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μέχρι να βρεθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για να την υποδεχτεί.

Η ανάδοχη οικογένεια που είχε αναλάβει προσωρινά την επιμέλειά της, σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα και ζήτησε η 13χρονη να αλλάξει περιβάλλον.

Η εξέλιξη της δίκης στο Αυτόφωρο Τριμελές εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικής σημασία και για τη δίκη που θα γίνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με τη διαδικασία της Εκουσίας, για την οριστική ή όχι αφαίρεση της επιμέλειας της ανήλικης, και, ανάλογα με την εξέλιξη, την υποδοχή της ανήλικης από κατάλληλη δομή.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελλόμενη κακοποίηση είχε έρθει σε γνώση της Εισαγγελίας όταν η ανήλικη αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της και να μιλήσει στον Γυμνασιάρχη.

Η 13χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε μώλωπες και τραύμα σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, το οποίο είχε προχωρήσει στη σύλληψη της μητέρας της ανήλικης.

Με εισαγγελική παραγγελία, η 51χρονη υποβλήθηκε σε ψυχιατρικές εξετάσεις και κρίθηκε ότι δεν χρήζει περιορισμού σε κλινική. Αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη καθώς είχε διαταχθεί κοινωνική έρευνα.

Η κατηγορούμενη μεγαλώνει μόνη το παιδί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η 13χρονη περνούσε πολλές ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όταν μπήκε στο δωμάτιό της να δει αν μελετά τα μαθήματα, την έπιασε να είναι στον υπολογιστή, και συγκεκριμένα στο Instagram, και εξοργίστηκε. Τη χτύπησε, όπως ισχυρίστηκε, με τα χέρια της. Υποστήριξε ωστόσο ότι η μικρή παραπάτησε και χτύπησε σε σκουπόξυλο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου