ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Ε.: Διώξεις εναντίον μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

λα-ε-διώξεις-εναντίον-μελών-του-κινήμα-101787

Δικογραφίες σχηματίζονται εναντίον μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για τη δράση τους καθώς κατηγορούνται για παρεμπόδιση διεξαγωγής πλειστηριασμών και ως μάρτυρες κατηγορίας εμφανίζονται οι συμβολαιογράφοι και αστυνομικοί που τους αναγνώρισαν, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Καμία προσπάθεια πισωγυρίσματος σε σκοτεινές εποχές δεν θα γίνει ανεκτή, την ώρα που ο λαός ματώνει σε μια προσπάθειά του να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις τους. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Απέναντι τους και δίπλα στους συναγωνιστές θα βρεθούν χιλιάδες κόσμου. Απέναντι στα βρώμικα σχέδιά τους κατά των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας, θα βρουν κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή ταυτίζεται με το δικαίωμα στον αγώνα για τη διεκδίκησή της.

Η εθελόδουλη κυβέρνηση στέλνοντας ένα μήνυμα εκφοβισμού ψήφισε την ιστορικά πρωτοφανή νομοθετική ρύθμιση στην αρχή του έτους, καθ’υπόδειξη των δανειστών, προκειμένου να καταστείλει το κίνημα. Δεν υπάρχει προηγούμενο θέσπισης “ιδιώνυμου” αδικήματος, σε περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που να διασφαλίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των τραπεζών, ποινικοποιώντας τη λαϊκή αντίσταση

Η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους αγωνιστές, καλεί οργανώσεις, φορείς, σωματεία να συμπαρασταθούν και ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες, τονίζοντας ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη, δεν κάμπτεται ούτε τρομοκρατείται”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου