ΤΟΠΙΚΑ

Η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

η-κίνηση-μαζί-για-τον-βόλο-για-την-συν-102438

Από την δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Όσος καιρός και να περάσει όσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (χαρακτηριζόμενο υποτίθεται ως συμβούλιο) και να γίνουν, με αυτή τη δημοτική αρχή πάντα υπάρχει το στοιχείο της ολοένα και πιο έντονης δυσάρεστης έκπληξης.

Ειλικρινά πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, βλέπουμε τέτοιο απύθμενο μίσος Δημοτικής Αρχής προς συμπολίτες και συλλογικότητες. Τα λόγια είναι φτωχά πλέον για να περιγράψει κανείς αυτά που ζει η πόλη εδώ και 3μιση χρόνια με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα. Σε δύο συναπτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή και ο ανάξιος να εκπροσωπεί τον θεσμό του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, δεν θέλησαν να δώσουν το λόγο σε πολίτες που αγωνιούν για τη δημόσια υγεία. Και ας περίμεναν καρτερικά εδώ και 3 μήνες την δημοτική αρχή να απαντήσει σε αίτημα τους.

Δεν θα σταθούμε στα τυπικά και στο ότι η σημερινή συνεδρίαση πάσχει από ακυρότητα. Ούτε στο ότι η σημερινή δεν ήταν συνεδρίαση καθώς δεν υπήρξε διαδικασία για την πρόταξη των συγκεκριμένων θεμάτων, ούτε φάνηκε, ούτε και ακούγεται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά ποιος και τι ψήφισε. Για αυτά περιμένουμε με ενδιαφέρον την αποκεντρωμένη διοίκηση ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ να ελέγξει. Αν και πάλι όλα θεωρηθούν ως καλώς καμωμένα, τι να πει κανείς πια…

Θεωρούμε πως όταν η αυθαιρεσία, ο εκχυδαϊσμός και το αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς γίνεται κανόνας, το να ειπωθεί ένα αρκετά είναι υποχρέωση και καθήκον. Για όλους τους πολίτες, των οποίων το δικαίωμα στην άλλη άποψη δεν μπορεί να έχει απάντηση τις διώξεις.

Μια ερώτηση μόνο στους συμβούλους της πλειοψηφίας που ως αμίλητοι και άβουλοι παρατηρητές συμμετείχαν και συναίνεσαν ΚΑΙ σήμερα σε ακόμα μια απαξίωση του κορυφαίου θεσμού της πόλης ( και όλοι ξέρουμε που οδηγούν τέτοιες καταστάσεις). Αισθάνονται υπερήφανοι; Συμφωνούν; Μπορούν να κοιτούν τους πολίτες στα μάτια; Δεν έχουν ακούσει για τη Νέμεση;”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου