ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαίοι μαθητές στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης

ευρωπαίοι-μαθητές-στο-συνεδριακό-κέν-103673

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα φιλοξενήθηκαν σήμερα 30 μαθητές και καθηγητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus, με θέμα «Η Ευρώπη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού». Οι ξένοι επισκέπτες φιλοξενούνται στην πόλη μας από την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το 3ο Λύκειο Βόλου.

Η Καθηγήτρια του 3ου Λυκείου κ. Μαρία Σμα, υπεύθυνη του Προγράμματος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την ευγενική φιλοξενία. Στη συνέχεια, η συντονίστρια του Προγράμματος Ιταλίδα Καθηγήτρια κ. Savina Moniaki παρουσίασε πτυχές του Προγράμματος, τονίζοντας την σπουδαιότητά του για σύνολη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τον λόγο έλαβαν, στη συνέχεια:

Ο κ. Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η κ. Ιουλία Τριανταφύλλου, συντονίστρια Κέντρου στήριξης Ρομά Αλιβερίου ΚΕΚΠΑΔΙΕΚ Δήμου Βόλου

Ο κ. Αναστάσιος Γούκος, Δ/ντής 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας

Η κ. Ματίνα Ζαφειρίου, Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας

Οι Παναγιώτης Μελέτης & Σοφία Ζαφείρη, μαθητές – μέλη της ομάδας «ΡΟΜΑΛΑΙΟΙ».

Οι ως άνω ομιλητές παρουσίασαν τις δράσεις του τοπικού δικτύου συνεργασίας για την εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών ΡΟΜΑ της επαρχίας μας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους και μίλησε διεξοδικά για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Απόστολος Θαδδαίος», που λειτουργεί η Τοπική μας Εκκλησία για τα παιδιά ΡΟΜΑ, με δράσεις που αφορούν στον αθλητισμό, στην μουσική, στην εκπαίδευση, για την άρση των προκαταλήψεων, την συνάντηση των ανθρώπων και την δημιουργία κλίματος συνεργασίας, με όρους ισοτιμίας. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «η δράση αυτή γίνεται στο όνομα του Ιησού Χριστού, που έχει διδάξει την αγάπη προς όλους, ακόμα και προς τους εχθρούς μας, που διδάσκει ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς πράξη προς όλους τους ανθρώπους». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ευρύτερα στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και στην αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου κανείς άνθρωπος να μη μείνει μόνος και εγκαταλελειμμένος.

Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από την Χορωδία «Δημητριάς» και παράθεση γεύματος, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου