ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα έργα στο “Ξενία”

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τα-έργα-851206

Δικαστικά κινείται η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής γύρω από το «Ξενία» Βόλου εναντίον της σύμβασης που περιλαμβάνει στους όρους της την κατασκευή πισίνας σε κοινόχρηστο χώρο και όχι στην έκταση που παραχωρήθηκε στην εταιρεία εκμετάλλευσης της ξενοδοχειακής μονάδας.
Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί απόφαση της χθεσινής ανοιχτής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα δίπλα στο ξενοδοχείο, με τη συμμετοχή εκατό περίπου κατοίκων και μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα αντίδρασης σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κατασκευή πισίνας σε χώρο κοινόχρηστο, δήλωσε το μέλος της περιβαλλοντικής κίνησης Κώστας Βολιώτης.
Οι κάτοικοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της χθεσινής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουν νέους τρόπους αντίδρασης.
Στις τοποθετήσεις τους κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την άποψη ότι χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση του κοινόχρηστου χώρου γύρω από το «Ξενία» και να μην επιτραπεί η ιδιωτική εκμετάλλευση.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο κ. Βολιώτης μετέφερε πληροφορίες που θέλουν οι εκτάσεις από το ξενοδοχείο μέχρι τον Άναυρο και από το ξενοδοχείο μέχρι τον Αγ. Κωνσταντίνο να παραχωρείται για διάφορες χρήσεις του «Ξενία».
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως είπε, δεν μπορούν να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν, από τη στιγμή που η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση δεν δίνει στοιχεία.
Βασιζόμενος στα σχέδια για την κατασκευή της πισίνας, τα οποία έχει στη διάθεσή του, όπως ανέφερε στους κατοίκους, ο κ. Βολιώτης ενημέρωσε ότι η πισίνα δεν είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών, όπως ο δήμαρχος Βόλου έχει ισχυριστεί, αλλά 25αρα, που σημαίνει ότι κατασκευάζεται μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ξενοδοχείου.
«Ας σταματήσει τις υπεκφυγές ο δήμαρχος Βόλου. Μία πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών έχει μήκος τουλάχιστον 50 μέτρων. Τα σχέδια δείχνουν ότι στην προκειμένη περίπτωση η πισίνα θα είναι 20 μέτρων. Είναι ξεκάθαρο ότι θα κατασκευαστεί μόνο για τα συμφέροντα του ξενοδοχείου», δήλωσε.
Οι κάτοικοι δήλωσαν ετοιμότητα να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην προοπτική περίφραξης του χώρου και εκμετάλλευσής του από ιδιώτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου